Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Viļakas mērs: Mazajās pašvaldībās cilvēki bieži vien priecājas, ja netiek ievēlēti

Mazajās pašvaldībās cilvēki bieži vien ir priecīgāki, ja netiek, nekā tad, ja tiek ievēlēti vietējās pašpārvaldes institūcijās, atzina viens no Latgales partijas (LP) līderiem, partijas kandidāts Viļakas mēra amatam, pašreizējais Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs."Pie mazo pašvaldību pašreizējā finansējuma nav iespējams piešķirt līdzekļus visiem, kam tie ir nepieciešami.

Tie, kas naudu nesaņem, paliek neapmierināti. Bet neapmierināti paliek arī tie, kam tā tiek piešķirta. Neapmierināti tādēļ, ka piešķirtais finansējums tik un tā ir nepietiekams," skaidroja Maksimovs.Runājot par vietu skaitu, ko LP cer iegūt pašvaldībā vēlēšanu rezultātā, Maksimovs bija visai izvairīgs, sakot - kā vēlēs, tā būs -, un pēc brīža piebilda: "Tam, cik vietu kāds politiskais spēks iegūs pašvaldībā, patiesībā nav lielas nozīmes, jo tāpat teju visi deputāti parasti vienojas kopīgam darbam novada labā."Iespējams, situācija būtu citādāka, ja pašvaldībā apgrozītos lieli līdzekļi. Taču, tā kā pašvaldībām ar katru gadu tiek uzkrauti aizvien jauni pienākumi, bet finansējums samazināts, cilvēki ne īpaši tiecas pēc vadošajiem amatiem, skaidroja Maksimovs.Patlaban norit darbs pie deputātu kandidātu saraksta izveides. Tas norit visai raiti, jo starp tiem, kas piedalījušies partijas dibināšanā, ir pietiekami daudz cienījamu cilvēku. Savukārt nākamnedēļ, 18.martā, Viļakā notiks LP Viļakas nodaļas dibināšanas sanāksme, informēja partijas līderis.No pārējiem politiskajiem spēkiem, kas nākamajās pašvaldību vēlēšanās varētu cīnīties par deputātu vietām pašvaldībā, Viļakas novada domes priekšsēdētājs minēja Vienotību, kurai Viļakā ir izveidota nodaļa, Latvijas Zemnieku savienību, Saskaņas centru un reģionālo partiju Vienoti Latvijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē