Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viļums deputātu kvotas salīdzina ar detektīvu un komēdiju

Opozīcijas parlamentārietis Juris Viļums (LRA) debatēs par nākamā gada budžetu kritizēja tā dēvētās deputātu kvotas, salīdzinot tās ar detektīvu un komēdiju.

Viļums pauda, ka Budžeta komisijas sagatavotā informācija par atbalstītajiem un noraidītajiem deputātu priekšlikumiem par papildu finansējumu dažādiem projektiem bija "ļoti interesanta". Sākumā viņš juties it kā lasītu detektīvu, vēlāk esot licies, ka lasa komēdiju, bet beigās - traģikomēdiju, klāstīja deputāts.

Viņš arī citēja pirms diviem gadiem paša teikto par budžeta priekšlikumiem, kur kritizējis deputātu kvotas. Viļums secināja, ka laiks pagājis, bet situācija nav mainījusies.

Minēto Viļums pauda, debatējot par nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšlikumu piešķirt 12 500 eiro Jaunsardzes centram pētījumam Latvijas reģioni un valsts ārpolitika: Krievijas faktora izpēte. Opozīcijas deputāts rosināja šo līdzekļu piešķiršanu neatbalstīt.

Savukārt parlamentārietis Ritvars Jansons (NA) mudināja runāt par konkrētiem priekšlikumiem, paužot, ka "šis pasākums nebūšot kāda prezentācija ar ikru maizītēm un vīnu greznās telpās".

Deputāts Andrejs Judins (Vienotība) interesējās, kāpēc finansējums paredzēts konkrētai organizācijai, vai tā ir vienīgā, kas var veikt pētījumu. Judins vaicāja, vai nebūtu pareizi sludināt konkursu, ja tā nav vienīgā.

Saeimas vairākums balsojumā atbalstīja 12 500 eiro piešķiršanu šim pētījumam.

Vēlāk deputāts Viļums solīja prasīt balsojumu par katru priekšlikumu, kas viņa izpratnē būs deputātu kvota, tādējādi pagarinot budžeta izskatīšanu.

Kā ziņots, parlaments trešdien lemj par nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē