Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VMD: Pārkāpjot ugunsnedrošā perioda noteikumus mežā, draud kriminālatbildība un sods līdz 700 eiro

Tā kā siltais un sausais laiks būtiski paaugstinājis ugunsbīstamību mežos, Valsts meža dienests (VMD) atgādina iedzīvotājiem un meža apsaimniekotājiem būt īpaši uzmanīgiem ar uguni mežā, norādot, ka attiecīgo pārkāpumu gadījumā sods var būt līdz 700 eiro, kā arī iestājas kriminālatbildība.

Pēdējās dienās ir palielinājies meža ugunsgrēku skaits - Valsts meža dienesta darbiniekiem dienas laikā nākas likvidēt vairāk nekā desmit meža ugunsgrēkus.

Iepriekšējās brīvdienās ir likvidēti 20 meža ugunsgrēki, un kopējā uguns skartā meža zemes platība sasniedz nepilnus 2,5 hektārus. Savukārt no šā gada sākuma Valsts meža dienests ir reģistrējis 559 meža ugunsgrēkus, un kopējā uguns skartā platība ir 512,5 hektāri.

Galvenais ugunsnelaimes izcelšanās iemesls ir apmeklētāju neuzmanīga rīcība ar uguni - 68% gadījumu, līdz ar to VMD atgādina, ka meža ugunsnedrošajā laikposmā, kurš ir izsludināts no šī gada 25.aprīļa, mežā aizliegts kurināt ugunskuru, nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus, braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purvu ārpus ceļiem, bez saskaņošanas veikt jebkuru dedzināšanu saistībā ar meža darbiem, kas, radot dūmus, var maldināt uguns novērošanas darba veicējus.

VMD atgādina, ka par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu var piemērot gan administratīvo atbildību, gan arī kriminālatbildību, piemērojot fiziskām personām naudas sodu no 30 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām - no 70 līdz 700 eiro apmērā. Kriminālatbildība iestājas par tīšu un ļaunprātīgu meža dedzināšanu.

Kā ziņots, pērn ugunsnedrošajā laika posmā kopumā Latvijā reģistrēts 671 meža ugunsgrēks. Kopējā uguns skartā meža platība bija 578,4 hektāri, bet vidējā viena meža ugunsgrēka platība - 0,86 hektāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē