Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Zaķis: Bargāki sodi atturētu kāpt tilta vantīs

Bargāki sodi atturētu kāpt Vanšu tilta vantīs, ja tas būtu kopā ar skaidrojošu kampaņu, portālam Diena.lv sacīja Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs Dzintars Zaķis (Vienotība).

"Šāda veida ampelēšanās atstāj nopietnu iespaidu uz satiksmi, ekonomiku kopumā. Šādai rīcībai būtu jādara gals," uzskata Dz.Zaķis.

Viņš sacīja, ka tilta nodrošināšana ar apsardzi un aprīkošana ar dzeloņstieplēm ir nepieciešama, tomēr jāmāk atrast arī metodes un jānoskaidro, kāds nodarījums rodas, ja kāds rāpjas tilta vantīs un proporcionāli tam jāpiemēro atbilstošs naudas sods. "Vispār būtu jāparūpējas, lai nelien, un otrs - ja uzlīdis un ticis lejā, jāparūpējas, lai aprēķinātu zaudējumus un pārkāpējs tos apmaksātu," uzsvēra Dz.Zaķis.

Jau ziņots, ka brīvdienās, naktī no sestdienas uz svētdienu, ap plkst.3, saņemta informācija, ka Vanšu tiltā kāpj cilvēks. Notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Kā vēstīts, arī pirmdienas rītā bijuši divi mēģinājumi uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Vienu no tiem novērsusi jaunizveidotā tilta apsardze, bet otrajā gadījumā pārgalvim izdevies īstenot savu nodomu. Par visiem trim gadījumiem sākti kriminālprocesi.

Turpmāk 24 stundas diennaktī Vanšu tiltu apsargās divi profesionāli apsargi, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) preses konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē