Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Zaķis: Repšes partija varētu iet kopā ar SC, ja ieņems nozīmīgu vietu Saeimā

Es esmu pārliecināts, ka nākamajā Saeimā Saskaņas centrs (SC) neiegūs vairāk balsu kā šobrīd. Brīnumi nenotiks, viņiem nekad nebūs balsu vairākuma parlamentā. Taču, ja nākamajā Saeimā nozīmīgu vietu ieņems Repšes un Jaunupa partija, tad tā gan varētu iet tandēmā ar SC, intervijā _Latvijas Avīzei sacīja Vienotības_ Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Jautāts, kādas ir Vienotības un Repšes biedrības attiecības, politiķis atzina, ka  - esot daudz neskaidrību. "Vienā brīdī tā sevi pozicionē kā šaura, specifiska uzņēmēju organizācija, citā brīdī runā par plašas partijas veidošanu, piesaistot spēkus arī reģionos," skaidroja Dz.Zaķis.

Runājot par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, viņš sacīja, ka secinājumi "ir nopietni". Dz.Zaķis uzskata, ka Vienotībai būs jāmeklē kāds partneris, ar ko apvienot spēkus. Jautāts, cik pareiza bija personu izvēle Vienotības Rīgas domes sarakstam, politiķis atzina, ka pirms tam par Sarmīti Ēlerti kā Rīgas mēra kandidāti izvērtās pamatīga diskusija. "Bija vairāki kandidāti – Olafs Pulks, Pēteris Viņķelis, Ints Dālderis, arī atsevišķi uzņēmēji, kuri līdz šim nav iesaistījušies politikā, tomēr nosliecāmies par labu Ēlertes kandidatūrai. Neviens nevar noliegt, ka viņai ir laba pieredze un zināšanas. Darbs žurnālistikā ir uztrenējis viņas domāšanu un analīzes spējas līdz augstam līmenim, taču izrādās, ka sabiedrībā šobrīd pēc tā nav pieprasījuma," uzskata Dz.Zaķis.

Politiķis arī noraidīja versiju, ka pirms vēlēšanām Vienotība un SC sadalījuši ietekmes sfēras. "Bija arī sazvērestības teorija, ka SC nepiedalīsies kampaņā pret eiro ieviešanu un neatbalstīs referenduma rīkošanu par šo jautājumu, pretī saņemot iespēju turpināt saimniekot Rīgas domē. Bet tās, protams, ir blēņas," uzsvēra Dz.Zaķis.

Runājot intervijā par to, ka politiķim tuva pragmatiska pieeja un, ja īsteno reformas, tad ieguvējiem jābūt sabiedrībai, Dz. Zaķis atzina, ka: "Ticiet vai ne, bet mēs bieži Valdim Dombrovskim sakām: "Nu taču uzsit kulaku stingrāk pa galdu..."""


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē