Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Kārlis Šadurskis no valdības atvadās ar vēsturisku izglītības reformu

Ar skolas zināšanām dzīvē

Kamēr vēl nav zināms, kad tiks izveidota nākamā valdība, šā brīža Ministru kabinets paspējis apstiprināt jauno pamatizglītības standartu, kura ieviešana skolās no 2020. gada paredz ievērojamas reformas izglītības sistēmā. Tas prasījis vairāk nekā divus gadus, un pamatizglītības izstrādātāji uzsver – šis ir kompromisa variants, kas panākts plašu diskusiju rezultātā. Vairāki izaicinājumi vēl gaidāmi.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Šadurskis ir latvijas izglītības sistēmas atlikumu kapracis. Kompetenču modelis spēj saražot tikai teletūbijus, kuriem "orientēšanās vidē" nozīmēs tuvākā bankomāta atrašanu, bet komoetence "digitālās prasmes" - PINkoda ievadīšanu bankomātā. Vispirms skolniekam jāiedod kaut kāds izglītības minimums, tikai tad uz tā pamata var veidot kompetences, nevis otrādi. A tagad veidos kori no cilvēkiem, kuriem nav dzirdes, kuri nepazīst notis un kuri neprot noturēt meldiņu.
Robis
R
Es tikai brīnos: Vai tas Sadurskis patiešām tik stulbs, vai tā partiju koalicija kopā ar sponsoriem spiež viņu tik stulbi rīkoties un runāt?
Jābūts Stulbiņš
J
Izglītību programmu problēma ir, ka to veido un raksta pilsētnieki vai pilsētnieku ‘izglītots’ skolotāju bars. Pilsētnieki jau vairākus gadu simtus represē dabiskā vidē audzinātu cilvēci, tieši kāda ir latviešu kultūras pamatos. Latviešu valoda pamatā ir runas valoda. Tagadejā latviešu valoda ir patiesībā pilsētnieku pārrakstīta valoda. Nav tur lietošanā latviešu runas valodas spožākā īpašība ‘mīļināmais’ vārds. Latviešu skolas pamatos ir vācu pedantism, kāds studenta atmiņā ‘iekaļ’ pilsētnieku izgudrotos ‘faktus’. Šodien šie fakti vairs nav tik droši, ja vien paskatamies pieejamo informāciju internetā vai ūtubē—visa kāda no pilsētas vides. Internets ir mūsdienu cilvēces universitāte. Bet pietiks ar vienu magnētiskās enerģijas bumbas sprādzienu, lai internets tiktu nojaukts, un mēs paliktu bez izglītības. Dabas vidē apgūtā kultūra arī sen iznīcināta. Visiem latviešiem galvā vairs būs tika TABULA RASA.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas