Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

precizēta (18:13) - Kalnmeiers: KNAB samilzušie konflikti nav risināmi no ārpuses

Netrūkst novēršamu trūkumu normatīvajos aktos, kas regulē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu, taču iestādes iekšējos konfliktus, tostarp vadītāju savstarpējās "laipnības", no malas nav iespējams ietekmēt, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Komentējot situāciju par KNAB darbu traucējošajiem iekšējiem konfliktiem starp iestādes priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, pret kuru viņš ierosinājis jau otro disciplinārlietu, Kalnmeiers atzina, ka šī situācija ir vienlaikus vienkārša un sarežģīta. Viņš skaidroja, ka KNAB ir valsts pārvaldes iestāde, kas padota Ministru kabinetam un premjeram, taču tas valdības vadītājam nedod tiesības iejaukties pašas iestādes darbā.

Tas attiecas arī uz iespējām ietekmēt un no malas risināt KNAB vadības konfliktus. Tos jāatrisina pašā iestādē, teica ģenerālprokurors, kurš arī vada darba grupu KNAB nolikuma pilnveidošanai.

Šonedēļ bija jānoslēdzas augustā ierosinātās disciplinārlietas izskatīšanai pret Streļčenoka vietnieci Jutu Strīķi par nesankcionētu rīkojumu atcelšanu, pildot KNAB priekšnieka amata pienākumus. Taču, nesagaidījis rezultātus, Streļčenoks ierosinājis otru disciplinārlietu pret savu vietnieci - par darba pārskatu nesniegšanu. Šajā disciplinārlietā atzinums jāsagatavo līdz 17.novembrim, bet Strīķe jau paziņojusi, ka nešaubās par Streļčenoka vēlmi viņu atlaist, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Strīķe nav vienīgā, ar kuras darbu KNAB priekšnieks nav apmierināts. Par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu septembrī viņš no darba atlaida biroja Juridiskās nodaļas vadītāju Ilzi Dravenieci. Viņas sūdzība Administratīvajā rajona tiesā gan nav pieņemta, taču Draveniecei vēl ir iespēja vērsties Augstākajā tiesā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas