Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vasarā bērni traumas gūst spēlējoties un sportojot, jaunieši - strādājot

Pērn visas vasaras laikā reģistrēti 105 atlīdzības pieteikumi par negadījumiem, kuros cietuši bērni, bet šogad tikai jūnijā un jūlija pašā sākumā jau ir reģistrēta puse apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu no pērnā gada vasaras mēnešu kopskaita, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta dati.

Bērni visbiežāk traumas gūst, spēlējoties pagalmā vai rotaļlaukumā, braukājot ar velosipēdu un sportojot, savukārt jaunieši traumas lielākoties gūst strādājot.

Jūnijā un jūlijā Balta reģistrējusi 51 atlīdzības pieteikumu par bērnu vai jauniešu gūtajām traumām. Visbiežāk iegūtās traumas ir augšdelma un apakšdelma lūzumi, plecu joslas traumas, kā arī pirkstu lūzumi. Salīdzinot ar 2011. gada vasaru, redzams, ka šogad samazinājies nelaimes gadījumos iegūto brūču skaits. Visbiežāk bērni tās gūst, spēlējoties pagalmā, lēkājot uz batuta un peldoties, braukājot ar velosipēdu, kā arī sportojot. Taču Balta pieredze liecina, ka vasaras brīvlaikā bērni ir cietuši arī no suņu uzbrukumiem. Savukārt jaunieši lielākoties traumas gūst strādājot, piemēram, ēvelējot, strādājot ar āmuru, kā arī meža darbos. Diemžēl ir reģistrēti arī gadījumi, kad jaunieši traumas guvuši kautiņos ballītēs.

Šī gada vasarā lielākās izmaksātās atlīdzības ir 239 lati par pirksta lūzumu un 210 lati par apakšdelma lūzumu bērna traumas gadījumā. Savukārt pērn lielākās izmaksas bijušas saistītas ar negadījumu, kad jaunietis gāja bojā peldoties. Priecē, ka šajā vasarā nelaimes gadījumi ar letālu rezultātu, kuros iesaistīti bērni vai jaunieši, Balta nav reģistrēti.

"Pārējās traumas, kuras gūst bērni un jaunieši, pārsvarā ir sadzīviskas – kāds nokritis no dīvāna, kāds iespiedis durvīs pirkstus, vēl kāds – paslīdējis un kritis," norāda Balta atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas