Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kalē kļūst par vēlēšanu kampaņas kaujaslauku

Par Džungļiem dēvētās migrantu nometnes dēļ par nu jau bēdīgi slaveno kļuvusī ostas pilsēta Francijas ziemeļos Kalē sāk kļūt par nozīmīgu kaujaslauku nākamgad paredzēto Francijas prezidenta vēlēšanu kandidātiem. Ziņu aģentūra AP raksta, ka daudzi kandidāti, raugoties uz to, cik veiksmīgi bailes no migrantiem savā politiskajā darbībā izmanto galēji labējās Nacionālās frontes vadītāja Marina Lepena, arī cenšas iespaidot potenciālos vēlētājus ar ierašanos no migrantu uzturēšanās cietušajā pilsētā, vienlaikus cits citu mēģinot pārspēt retorikā par migrantu problēmas risināšanu. 
Līdzīgi tieši migrācijas problēmas kļuvušas par vienu no nozīmīgākajiem politisko batāliju jautājumiem kaimiņvalstī Vācijā, kur federālās vēlēšanas notiks nākamā gada otrajā pusē un kur kristīgajiem demokrātiem (CDU) nāksies smagi strādāt, lai bažu māktos vēlētājus pārliecinātu par partijas līderes kancleres Angelas Merkeles migrācijas politikas pareizību. Šogad notikušās federālo zemju vēlēšanas gan rāda, kas tas varētu būt visai problemātiski.

Kalē nometnē Francijas ziemeļos, kas izveidojās, jo šajā pilsētā daudzi migranti mēģina iekļūt kuģos, kas dodas pāri Duvras šaurumam uz Apvienoto Karalisti, vai automašīnās, ko uz Lielbritāniju transportē caur Eirotuneli, pašlaik, pēc palīdzības organizāciju informācijas, atrodas ap 10 tūkstoši migrantu. Tas ir krietni vairāk nekā septiņi tūkstoši, par ko Francijas valdība informēja augustā. AP atgādina, ka 2012. gadā, kad pašreizējais sociālistu prezidents Fransuā Olands tika ievēlēts amatā, tur atradās vien daži simti migrantu. 

Pagājušajā trešdienā Kalē pilsētā ieradās konservatīvo – republikāņu pārstāvis, bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kurš jau deklarējis, ka centīsies kļūt par partijas kandidātu nākamā gada aprīlī un maijā paredzētajās Francijas prezidenta vēlēšanās. Tieši pašu Džungļu nometni viņš neapmeklēja, taču tikās ar drošības dienestu, kas atbild par prāmju ostas aizsardzību un cenšas novērst migrantu iekļūšanu ostas teritorijā. Vizītes laikā viņš gan nenāca klajā ar skaļiem publiskiem paziņojumiem, taču viņš to bija paspējis izdarīt jau līdz tam.

Olands, kurš formāli vēl nav paziņojis, ka kandidēs, plāno doties uz Kalē šonedēļ. 

Visu Jura Tihonova lasiet pirmdienas, 26.septembra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits