Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
"Kopš Otrā pasaules kara Eiropa nekad nav bijusi tik nepieciešama," Francijas prezidents Emanuels Makrons raksta, vēršoties pie Eiropas Savienības pilsoņiem. "Un tomēr nekad Eiropa nav bijusi tādās briesmās."

Makrons aicina domāt par Eiropas atdzimšanu

Eiropa ir apdraudētāka nekā jebkad pēc Otrā pasaules kara, tāpēc eiropiešiem jāaizstāv kopīgās vērtības, kas viņiem visu pēckara periodu nodrošinājušas mieru un labklājību, paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons. Otrdien politiķis ar 28 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu laikrakstu starpniecību vērsās pie eiropiešiem, izklāstot viņiem savu plānu bloka reformām. Visticamāk, ka viņa raksts ar nodomu tika publicēts pirms drīzumā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās labus panākumus prognozē galēji labējiem populistiem. Makrons, pret kuru jau mēnešiem Francijā protestē tā sauktā dzelteno vestu kustība, brīdina, ka šīs EP vēlēšanas būs "izšķirošas mūsu kontinenta nākotnei".

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Populists Makarons maldina cilveekus, jo Eiropas savieniiba un Eiropa ir divas dazhaadas lietas. Par ko vinjsh sevi iedomaajas, ka muld pilniigas stulbiibas visas Eiropas vaardaa? Eiropa mieriigi var pastaaveet bez shaadas paraziitiskaas Eiropas savieniibas. Un taas veertiibas, kas ir radiijushas speeciigu Eiropu (un patiesiibaa arii Eiropas savieniibu) kaa reizi ir konservatiibas nacionaalas veertiibas, pret kuraam vinjsh pats iestaajas. Eiropas savieniiba ir nepiecieshama tikai kaa neatkariigu valstu ekonomisks veidojums, nevis varu uzureepjosha "demokraatijas" diktatuura, kas uzspiezh vienotu ideologjiju un atnjem pashnoteikshanaas tiesiibas.
ļuļa
ļ
makarona runa - labākajās PSKP CK kongresu tradīcijās. manipulācija ar jēdzieniem un klaji meli mudž vien. ak tad eiropas kontinents (!) esot briesmās. makarons kaut kā aizmirst, ka arī krievias puse atrodas eiropā tai skaitā maskava, tad tā arī ir briesmās? un lūgums paskaidrot, kas slikts nacionālismā? PSRS laikā arī lamāja nacionālismu, ja nu kas.
Hosnijs
H
veel tikai mazliet vairaak rusmeeligo aziaatu Latvijaa un arabu Francija un Eiropa bus pilnibaa atdzimusi?markonam tos tekstus diktee vispasaules shustinjuugends?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits