Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Cukura nepārspētais lidojums

Paša rokām uzbūvēt lidmašīnu, izņemt pasaules preses karti, paspiest roku ģenerālim Balodim, samīļot savējos un doties uz "uzlecošās saules zemi" Japānu – izdomāt tādu lidojošu avantūru varbūt varētu vēl kāds latvietis, taču tik pārdrošu un triumfālu sololidojumu veikt ir izdevies tikai vienam, un tas ir vēlāk pretrunīgu slavu ieguvušais aviators Herberts Cukurs. Tobrīd gan viņš ir dzīva leģenda, kura vārdu asiņainā politika vēl nav skārusi.

Top komentāri

ļuļa
ļ
mani šajā sakarā pilnīgi cita lieta fascinē. ja runā par cukuru, arāju vai vēl kādiem šādiem cilvēkiem, tad nekad neaizmirst piebilst, ka viņš ir latvietis. savukārt, ja mēs runājam par trocki, šustinu un citiem sumpurņiem, tad tautība ebrejs nekad netiek pieminēta. nez kāpēc, ko? starp citu, tas pats šustins savu dzīvi laimīgi nobeidza izraēlā, kur nekāds mosads viņu neaiztika un nekādus noziegumus pret cilvēci viņam neinkriminēja. diena joka pēc varētu par šiem cilvēkiem drusku parakstīt, protams, neaizmirstot pieminēt, kas viņiem par tautību.
hmm
h
Ko nozīmē "pretrunīgu slavu ieguvušais"? To, ka daži viņu vērtē pozitīvi un daži - negatīvi? Nu tad runājot par mūsdienu politiķiem, katram vārda priekšā jāraksta "pretrunīgu slavu ieguvušais". Pretrunīgu slavu ieguvušais Putins. Pretrunīgu slavu ieguvušais Obama. Pretrunīgu slavu ieguvušais Makrons.
rekur
r
Tajā laikā lidošanas sports uz attālumu bija modē un lidotāji bija dienas varoņi. Katrai tautai bija savi čempioni. Amerikāņiem , vāciešiem, krieviem. Bija taču lidotāji pāri Atlantijas okeānam, Ziemeļpolam uc. vietām. Latvijā, no slavenībām, bija kara lidotājs pulkvedis Baško, kurš, pēc visiem starptautiskajiem reitingiem, arī šodienas novērtējuma, bija labākais 1. pasaules kara bumbvedēju aviācijas pilots. Iznīcinātāju aviācijas labākais pilots bija Rihthofens.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata