Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SestDienas receptes: Pak čoi uzkoda pikantā mērcē

Interesantie Āzijas kāpostiņi ir ļoti garšīgi izmantojami gan karijos, gan zupās, gan vienkārši kā uzkoda. Tos var viegli apcept, tvaicēt un ēst arī salātos svaigā veidā, tikai ar vienu lietu gan jārēķinās: pak čoi ir šķiedraini, un, ja tos gatavo, lapas nesagriežot, nāksies norīt teju veselus. Bet citādi – garšīgi un veselīgi!

Sastāvdaļas:

  • 2 pak čoi salātgalviņas (piemēram, Rimi nopērkamas iepakojumā tieši divas)
  • 1 ēd. k. kokosriekstu vai citas augu eļļas
  • Mērcei
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd. k. austersēņu mērces
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. zivju mērces
  • 1 ēd. k. saldās čili (vai čili un mango, vai līdzīgas) mērces
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 ēd. k. svaigi spiestas laima sulas

Gatavošana:

  1. Nogriež kāpostiņiem galus tik daudz, lai lapas varētu brīvi atdalīt. Apskata, kādas tās ir, jo parasti apakšā ir smiltis – tās izskalo.
  2. Lielākās lapas gareniski pārgriež divās vai trīs daļās, mazākās (iekšējās) atstāj veselas.
  3. Visas mērces sastāvdaļas samaisa kopā – ķiploka daiviņu pievieno spiednē izspiestā veidā. Rūpīgi samaisa, līdz cukurs izšķīst.
  4. Sakarsē vokpannu, der arī vienkārši lielāka panna, ielej eļļu.
  5. Liek cepties kāpostiņus un pusi no mērces. Maisot apcep divas minūtes, tad pievieno atlikušo mērci un vēl kādu minūtīti pacep – līdz kāpostu lapu augšdaļas sakritušās, savukārt apakšējās baltās daļas jau mīkstākas, bet vēl saglabājušas kraukšķīgumu.
  6. Pagaršo – ja šķiet par sāļu, var piepilināt vēl laima sulu. Ja ir labi, tad liek šķīvjos un dekorē ar plāni grieztām svaiga čili ripiņām. Papildus pasniedz arī laima daiviņas, lai var vēl uzspiest sulu, ja ir vēlme.

Šī pati recepte labi derēs arī Ķīnas kāpostu pagatavošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Ledusmati, leduskritumi un bumbas(1)

Mitrā laikā, kad termometra stabiņš noslīd nedaudz zem nulles, lapu koku audzēs ir vērojama interesanta parādība – zari izskatās kā ietinušies cukurvatē. Iespējams ieraudzīt gan pavisam mazus puš...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata