Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Vēsturnieks Gatis Krūmiņš atceras potenciālo kaimiņbalsotāju sevī, cīņu pret interfronti, izvērtē šo vēlēšanu pārsteigumus un norāda uz politiskās elites domāšanas kļūdām

Izaicinājums demokrātijas sistēmai

Palielinās autoritārisma risks, turpinoties šādai tendencei, – izvērtējot 13. Saeimas vēlēšanu statistiku, brīdina vēsturnieks, Vidzemes Augstskolas rektors un vadošais pētnieks, asociētais profesors Gatis Krūmiņš un atgādina, ka pagājušā gadsimta 20. gados Latvijas Republikas pirmo Saeimu vēlēšanās piedalījās ap 80 procentiem vēlētāju. Tajā pašā laikā vēlēšanu rezultātus par sliktiem Krūmiņš nesauc, tikai iesaka ņemt vērā, ka eksperimentiem, kas gan garantētu ilgu politisko šovu, bet kavētu nepieciešamās reformas, Latvijai nav laika.

Top komentāri

Heh
H
Nu nav jābūt lielam profesoram lai izsecinātu, ka vecās valdības vietā būs cita. Ja 2 mēnešus pirms vēlēšanām tikai 30% vērtē valdības darbu pozitīvi, tad skaidrs, ka tās 3 partijas nedabūs vairāk par 30%! Kāds tur brīnums? Tā arī notika - NA, ZZS un JV kopā dabūja 32 mandātus(pāris nāca klāt no 5% nepārvarējušiem), aptuveni 25 atskaitām Saskaņai un skaidri zinām jau pirms vēlēšanām, ka 45 tiks sadalītas starp citiem, jauniem spēkiem. Vienīgais jautājums ir vai A/Par ir jauns vai vecs spēks :)
wtf
w
Kas tie par ekspertiem... Vienmer ierasti politkorektas runas, savu izglitibu stampu un domasanas ietvaru atstradasana, neka jauna, neka svaiga, nulle redzejums un vizija. Laiki jau sen ir mainijusies. Eksperti veel nee.
reptilis
r
Puisis ar viltoto...izspiesto smaidu fotogrāfijā sevi pieskaita pie elites.....:)))))....neko nav spējis prognozēt...un viņam prasa viedokli?????E.Zirnim ir laba humora izjūta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata