Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Latvijā pirmajās Half Ironman sacensībās uzvar baltkrievs Vasiļevičs

Sestdien kaprīzos laika apstākļos Vaidavā norisinājās jau 30. Vaidavas triatlons un pirmo reizi Latvijā arī Half Ironman sacensības, kas bija arī Latvijas čempionāts. Par Latvijas čempionu kļuva Jānis Melbārdis, savukārt absolūtajā vērtējumā uzvarēja baltkrievs Aleksandrs Vaiļevičs, portālu Diena.lv informē sacensību rīkotāju pārstāvis Aigars Strauss.

Pirmie sacensības ar kopīgu startu uzsāka Half Ironman distances dalībnieki un distances piecu stafešu komandu dalībnieki. Jau no starta, peldot 1900 metrus, par līderi kļuva Baltkrievijas sportists Aleksandrs Vasiļevičs. Viņš arī pirmais uzsāka nākošo disciplīnu, 90 km riteņbraukšanu, kas notika trijos apļos pa Valmieras Limbažu šoseju un šķērsojot Rīgas Valmiera autoceļu. Tāpat baltkrievu sportisks arī pirmais sāka pēdējo distances disciplīnu - pusmaratonu.

Kā otrais pusmaratonu uzsākas stafetes komandas Ejam uz pirmo dalībnieks, viens no Latvijas ātrākajiem skrējējiem Renārs Roze. Skriešana notika pa asfaltu un trīs apļos. Pēc pirmā apļa vadību saglabāja Vasiļevičs , Renārs Roze jau bija samazinājis attālumu un trešajā aplī arī apdzina baltkrievu. Stafetes komanda finišēja pirmā,distancē pavadot gandrīz trasē 4 stundas, 3:59: 26.  Vasiļeviča rezultāts finišā -  4:03:06.

Otrais pirmajās Half Ironman sacensībās Latvijā individuālajā vērtējumā, izcīnot Latvijas čempiona godu, ierindojās Jānis Melbārdis 4:22:32, bet trešais Artis Dāvidnieks 4:29:48. Latvijas čempionātā ietvaros trešo vietu izcīnīja Oskars Cimermanis 4:35:22. Vienīgā un titulētā dāma, kas startēja bija Lietuvas pārstāve Alīna Ranceva, kura finišēja pēc 5:47:29.  Ar skaļām ovācijām tika sagaidīts arī pēdējais finišējošais sportists Jānis Vidovskis ar rezultātu 6:49:42.

Pusairoman stafešu komandām uzvarēja Ejam uz pirmo 3:59:26, otrajā vietā atstājot Ironman.lv 4:23:59 un trešajā Vidzemes mērnieks Dako Ziemeļvidzeme 4:41:32 . Pēc stafetes finiša Renārs Roze uz jautājumu, vai vēl piedalīsies šādā stafetē, atbildēja apstiprinoši, taču piebilda, ka iespējams, kādās no sacensībām ieraudzīsim Renāru Rozi – triatlonistu.

Klasiskajā Vaidavas triatlonā, peldot 500 metrus, braucot ar riteni 22 km un skrienot 4 km pirmais absolūtajā vērtējumā vīriešiem bija Artjoms Gajevskis no Daugavpils 1:01:56, otrais Danila Proščinko un trešais Arvis Grencbergs 1:02:59 . Sievietēm pirmā Aquatic kluba pārstāve Daniela Leitāne 1:05:50, otrā Sindija Skangale 1:13 :04 un trešā Aquatic pārstāve Linda Siliņa 1:14:35.

Sacensību noslēgumā Triatlona Federācijas Prezidents pateicās dalībniekiem, organizatoru komandai un Kocēnu novada pašvaldībai un izteica pārliecību, ka Vaidavas triatlons turpinās attīstīties. Savukārt viens no rīkotājiem Māris Babris no Ironman.lv pauda gandarījumu par mačiem, jo tik īsā laikā iespraukties  Eiropas sacensību kalendārā bija nereāli. Nākamgad sacensību norises datumi tiks izsludināti laicīgi, kas ļaus palielināt arī dalībnieku skaitu.

Vairāk rezultātu www.triatlons.lv un www.sportlat.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi