Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Pasaules velokurjeru čempions no Latvijas dodas aizstāvēt titulu

No 3.-5. augustam Čikāgā, ASV, norisināsies 20. pasaules čempionāts velokurjeriem, kurā aizstāvēt pērn iegūto pasaules čempiona titulu dosies arī Latvijas komanda. Komandu šogad pārstāvēs divi velokurjeri – Raitis Reinis un Jānis Belecks, kuri dažādās disciplīnās pierādīs savu izturību, apņēmību un prasmi veikt visdažādākos uzdevumus, ar kādiem ikdienā saskaras kurjeri visā pasaulē, portālu Diena.lv informēja Latvijas Riteņbraucēju apvienības pārstāvis Ingus Sala.

2011. gadā Latvija debitēja pasaules čempionātā, un jau pirmajā dalības gadā velokurjers Jānis Belecks mājās atveda pasaules čempiona titulu cargo klasē jeb disciplīnā, kurā visātrāk un izveicīgāk jāveic distance, vedot dažādus lielgabarīta sūtījumus.

Dalībai pasaules čempionātā šobrīd pieteikušies jau 260 velokurjeri no 15 dažādām pasaules valstīm, tomēr pārsvarā būs pārstāvēta ASV, Kanāda un Austrālija. Sacensības notiks sekojošās disciplīnās: galvenās sacensības (velo-orientēšanās), sprints, track stands (sacensības uz veloruļļiem), kargo (sacensības, vedot lielgabarīta sūtījumus), footdown (spēle, kurā dalībniekam jācenšas, grūžot pretinieku velobraucēju, piespiest pielikt kāju pie zemes), kā arī velopolo. Pasaules čempionātā līdztekus sacensībām ir paredzēta arī plaša kultūras programma, forumi, diskotēkas, karaoke, kā arī kinoseansi. 

Ideja par pasaules velokurjeru čempionātu pieder diviem Berlīnes velokurjeriem – Ahimam Beijeram un Stefanam Klesmanam, pateicoties kuru pūlēm tika noorganizēts pirmais čempionāts 1993. gadā Berlīnē, vairākus gadus pirms tam, kad darbu Rīgā uzsāka pirmais velokurjeru uzņēmums Latvijā. Kopš tā laika, ik gadu sacensībās pulcējot vairākus simtus labāko velokurjeru no visas pasaules, čempionāts ir norisinājies dažādos kontinentos, pasaules daļās un valstīs, to skaitā Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Austrālijā, Īrijā, Ungārijā, Šveicē, Spānijā, Dānijā, Japānā un Gvatemalā. 

Lai arī lielākā daļa dalībnieku ir velokurjeri, pasākumā drīkst piedalīties ikviens, kas vēlas pārbaudīt savas prasmes, veicot dažādus uzdevumus velosipēda mugurā urbānas vides apstākļos. Čempionāts arī ir kļuvis par tradicionālu velokultūras attīstības forumu, kurā kurjeri no visas pasaules satiekas, apmainās ar pieredzi, uzzina par jaunākajām tendencēm velokurjeru un velosipēdu kultūrā, kā arī citās pasaules pilsētās izmantotiem risinājumiem, lai padarītu pilsētvidi draudzīgāku velosipēdistiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dārziņš: Ļoti būtiski būs tas, kā spēsim atjaunoties

Latvijas hokeja izlasei pirms otrdien paredzētās izšķirošās spēles ar ASV par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ļoti svarīga būs spēlētāju atjaunošanās pēc smagā mača ar slovākiem, pirmdi...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi