Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pļauka atbalsta vietā jeb uz Eiropas čempionātu par savu naudu

Sarūgtinājumu par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) attieksmi Dienai pauda treneris Edvīns Krūms - 400 metru skrējēja Gunta Latiševa-Čudare, viņa audzēkne, ir izpildījusi olimpisko normatīvu un startēs Rio, taču uz jūlijā notikušo Eiropas čempionātu Amsterdamā Gunta brauca par pašas sarūpēto naudu.

Formāli LVS ir rīkojusies atbilstoši pašu izstrādātajiem atlases kritērijiem. Starptautiskie kvalifikācijas normatīvi bija jāizpilda no 2015. gada 1. janvāra līdz 2016. gada 24. jūnijam, savukārt LVS paģērēja, ka normatīvs ir jāizpilda arī 2016. gadā, ja sportists braucienam uz Amsterdamu cer iegūt federācijas finansējumu. Latiševa-Čudare to neizdarīja, tāpēc palika bez LVS atbalsta. No vienas puses, LVS nav ko pārmest, taču, no otras - vai tiešām sezonas pirmajā pusē bija jāprasa izpildīt normatīvu, ja sportistiem ir jādomā par to, lai optimālā kondīcija būtu jūlijā un augustā uz Eiropas čempionātu un olimpiskajām spēlēm?

LVS valdes loceklis Guntis Peders, kurš pats ir bijis augstas klases vieglatlēts (Eiropas 1996. gada vicečempions 60 metru barjerskrējienā), strikti ieņem LVS valdes vairākuma pozīciju. "Es esmu noskaņots vēl kategoriskāk. Manuprāt, normatīvs konkrētajā gadā būtu jāizpilda pat divas reizes, lai pārliecinātos, vai sportists ir tiesīgs iegūt LVS finansējumu." Pretējās domās ir Latvijas vieglatlētikas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs. "Mana pozīcija ir tāda, ka brauciens bija jāapmaksā visiem, kuri ir izpildījuši Rio normatīvu. Olimpiskais normatīvs šoreiz ir pietiekami augsts. Ja arī sportists to ir sasniedzis iepriekšējā gadā, tas apliecina viņa augsto kvalifikāciju." LVS Treneru padomes priekšsēdētājs Guntars Gailītis Dienai skaidroja, ka padome ieteikusi visus Eiropas čempionāta normatīvus izpildījušos sportistus sūtīt uz Amsterdamu par LVS līdzekļiem, taču LVS valde lēmusi savādāk.

Dzenoties pēc normatīva konkrētajā gadā, itin bieži gadās arī tā, ka sportists sevi izsmeļ vēl pirms galvenajām sacensībām. Arī Amsterdamā Latvijas komandā bija vieglatlēti, kuri krietni atpalika no sava labākā rezultāta, turpretī citi, un viņu skaitā arī Latiševa-Čudare, tieši galvenajos mačos sasniedza savu sezonas labāko rezultātu.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 18.jūlija, laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi