Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunieši sāk augstāk vērtēt profesionālo stabilitāti

Meklējot darbavietu, jaunieši arvien vairāk novērtē stabilitāti un izaugsmes iespējas, savukārt korporatīvās ballītes viņiem kļuvušas mazāk nozīmīgas. To secinājusi Līga Millere, uzņēmuma Transcom Worldwide Latvia personāldaļas vadītāja Baltijā.

"Intervējot potenciālos darbiniekus, novēroju, ka jaunieši vecumā no 20 līdz 30 gadiem arvien lielāku interesi izrāda par uzņēmumiem, kas spēj nodrošināt stabilitāti atalgojuma un sociālo garantiju ziņā un vienlaikus arī dinamisku darba ritmu un iespēju gana strauji kāpt pa karjeras kāpnēm. Ja iepriekš izjutām lielu interesi par komandas saliedēšanās pasākumiem, tad tagad šīs aktivitātes prioritāšu topā noslīdējušas nedaudz zemāk. Darbiniekiem svarīgākais ir saņemt stabilu atalgojumu un būt drošam, ka darba attiecības ir ilgtermiņa – šī tendence kļuvusi sevišķi izteiksmīga Covid-19 pandēmijas ietekmē," stāsta Millere. 

Viņa norāda, ka mūsdienu jaunietis vēlas būt pārliecināts, ka pēc noteikta laika vai darbu izpildes ir iespēja tikt paaugstinātam. Ne vienmēr jaunieša izvēlētā sākotnējā profesija ir ilgtermiņa, tāpēc ir labi, ja uzņēmuma iekšienē var izmēģināt prasmes dažādos amatos. Ikdienas darbu apjoms gan var nomākt vēlmi attīstīties, tādēļ kā motivējošs atbalsts var būt dažāda veida labumi, piemēram, iespēja saņemt finansiālu bonusu par katru atvesto draugu vai paziņu, kurš arī ilgtermiņā turpina darba attiecības kompānijā. 

Jaunieši augstu vērtē arī elastīgus darba apstākļus – iespēju strādāt attālināti un sev ērtā laikā, apvienojot darbu ar mācībām. Plusiņu saņems arī tie uzņēmumi, kuri darbiniekiem kompensēs sporta treniņus un braušanu ar taksometru, piebilst Millere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses