Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aptur Meroni iecerēto sešus miljonus vērtās villas pirkumu

Jelgavas tiesa pagājušajā nedēļā pieņēmusi lēmumu aizliegt a/s Latvijas naftas tranzīts (LNT) veikt jebkādus maksājumus no uzņēmuma līdzekļiem trešajām personām, izņemot darba algu, nodokļu un komunālo pakalpojumu maksājumus, liecina Dienas rīcībā esošais Jelgavas tiesas lēmums, kurā minētie fakti ļauj secināt, ka aizlieguma faktiskais mērķis ir neļaut Šveices advokātam Rudolfam Meroni savās privātajās interesēs par LNT līdzekļiem īstenot ekskluzīvas dzīvojamās mājas iegādi Cīrihē Šveicē 6,1 miljona eiro vērtībā.

Aizliedz reģistrēt izmaiņas padomē

Tiesa aizliegumu noteikusi kā papildu pagaidu aizsardzības līdzekli lietā, kas ierosināta LNT mazākuma akcionāra Global Oil Services Limited (GOSL) 2017. gada 15. marta prasībā pret pašu LNT par tās 2016. gada 12. decembra ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemto lēmumu atzīšanu par spēkā neesošiem. Proti, par grozījumiem LNT statūtos, nosakot uzņēmuma padomi triju cilvēku sastāvā, kā arī lēmumu par jaunas LNT padomes ievēlēšanu. 

Savā prasībā GOSL lūdza tiesu arī piemērot pagaidu aizsardzības līdzekli – ierakstīt komercreģistrā aizlieguma atzīmi LNT par jebkādu darbību veikšanu un aizliegt LNT sasaukt ārkārtas akcionāru sapulces līdz brīdim, kad šajā lietā tiks pieņemts galīgais nolēmums. 20. martā Jelgavas tiesa nolēma apmierināt šo GOSL lūgumu un savā nolēmumā norādīja, ka pagaidu aizsardzības līdzekļa mērķis ir novērst prettiesisku juridiskās personas pārņemšanu, nofiksējot tās stāvokli akcionāra interesēs.

LNT solās samaksāt par Meroni pirkumu

Lai gan atbildētājs – LNT – norādījis, ka lietas pamatā ir vienkāršs strīds par akcionāru sapulču lēmumu atzīšanu par spēkā neesošiem un nav pamata runāt par LNT pārņemšanu, reiderismu vai uzņēmuma izsaimniekošanu, GOSL akcentējis, ka tā rīcībā 4. aprīlī nonākusi pretēja informācija. Proti, saskaņā ar LNT valdes 2016. gada 8. janvāra apliecinājumu LNT ir gatava finansēt nekustamā īpašuma iegādi Cīrihē Šveicē par summu līdz 20 miljoniem eiro caur ofšora (nerezidenta) kompāniju, kas atrodas LNT padomes priekšsēdētāja Meroni tiešā personiskā kontrolē. LNT valde apliecina, ka ir noslēgta vienošanās starp Meroni kā LNT padomes priekšsēdētāju un LNT valdi. Savukārt, pamatojoties uz minēto LNT apliecinājumu, Meroni apliecina nekustamo īpašumu kompānijai Walde & Partner Immobilien AG gatavību iegādāties ekskluzīvu dzīvojamo ēku Cīrihē Šveicē par 6,5 miljoniem Šveices franku, kas atbilst 6 081 322,94 eiro.

Diena jau vēstīja par vērienīgajiem Rudolfa Meroni miljonu darījumiem, pērkot īpašumus, helikopterus un citas luksuspreces, tam prettiesiski tērējot viņam glabāšanā uzticēto arestēto īpašumu naudas līdzekļus.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 26.aprīļa, numurā!

Top komentāri

nav pārsteigums
n
Šķietm, ka šimējais nekaunībā un negausībā sit pušu pat Puzes hercogu!
Rūdi, Rūdi, nu ir .ūdi...
R
Bet kur tad Meroni kungs lai tagad dzīvo??
Logičeskijs
L
Liela Latvijas (?) uzņēmuma advokātam - lielu un cienīgu māju !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses