Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

RS meklē risinājumus sabiedriskā transporta nodrošināšanai ārpus pilsētas

Šā gada valsts budžetā ievērojami samazināts finansējumu sabiedriskā transporta reisiem, kas kursē aiz Rīgas administratīvās robežas.

Lai meklētu kopīgu problēmas risinājumu, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks aicinājis Pierīgas pašvaldības uz tikšanos. Trešdien, 7. martā, uz sarunu aicināti Stopiņu, Ķekavas, Babītes, Garkalnes, Mārupes novadu domju un Latvijas Pašvaldības savienības pārstāvji, lai kopā ar uzņēmuma Rīgas satiksme vadību lemtu par tālāko rīcību.

Valsts uzņēmums Autotransporta direkcija informējis Rīgas domi, ka 2012. gadā pilsētu pašvaldībām samazināts valsts budžeta finansējums zaudējumu segšanai maršrutos, kas vairāk nekā par 20% no kopējā maršruta garuma iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas. Finansējuma samazinājums plānots par aptuveni 40%, kas Rīgas gadījumā pārsniegs pusmiljonu latu un skars 12 Rīgas satiksmes apkalpotos autobusu maršrutus.

"Ja netiks atrasti alternatīvi risinājumi, būs jāpārskata ārpus pilsētas administratīvās teritorijas kursējošo reisu skaits," norāda V. Baraņņiks. "Reisu skaita iespējamais samazinājums vai pat likvidācija galvenokārt ietekmētu Pierīgas novadu iedzīvotājus, tādēļ aicinu kopīgi izvērtēt radušos situāciju un meklēt risinājumus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses