Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dari pats: Lāčpurnu mērce

Ja pavasara sēņotāja ķocī uzrodas lāčpurni, Annas Hotel šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka mājas virtuvē to pagatavošanu nesarežģīt: lāčpurni, cepti sviestā ar dārza lokiem un ķiplociņu, pievienojot saldo krējumu, būs vienkārša, bet izcila franču klasiskajā manierē pagatavota sēņu mērce.

Vienīgais, kas jāņem vērā, – lāčpurni ir samērā smilšaini, jo aug smilšainās vietās. Tāpēc svarīgi tos labi iztīrīt, neaizmirstot, ka sēnes pirms novārīšanas ir diezgan trauslas. Labākais veids ir tās izmērcēt aukstā ūdenī un gatavot tālāk. 

Nepieciešams:

  • vairākas saujas lāčpurnu;
  • sviests vai eļļa cepšanai;
  • pāris daiviņu sasmalcinātu ķiploku;
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas;
  • 200 ml saldā krējuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena