Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims
Gaumes robežu šī temata apspriešanā atļāvās pārkāpt arī politiķi un mani kolēģi žurnālisti

Aizstāvot topošās mātes

Ažiotāža ap ziņu par veselības ministres grūtniecību varbūt nebija tik plaši uzkurināta kā reakcijas uz publikācijām par noklausītām politiķu sarunām, nedienām dažā labā valdības partijā vai pārliecību par patvaļu lielākajā pašvaldībā, tomēr tā, šķiet, pārspēj iepriekš nosauktos gadījumus gan viedokļu paudēju aprobežotības, gan bezkaunības un nenovīdības izpausmju ziņā. Pat it kā cienījami cilvēki interneta diskusijās atļāvās truli spekulēt gan par "atrasto iemeslu" reformu nepabeigšanai, gan politiķes vecumu, arī to, vai ministra amatā vispār pieļaujama aiziešana ilgstošā atvaļinājumā, vai vakance saglabājama arī nākamajā valdībā utt.

Saprotams, ka daudziem kādu personisku neveiksmju dēļ ir naids pret politiķiem vispār, ir cilvēki, kuriem raksturīga radikāli negatīva attieksme pret atsevišķām partijām, kāda sīka, bet gana skaļa sabiedrības daļiņa sirgst ar neiecietību pret sievietēm vai bērniem kā tādiem. Citiem vienkārši tīk par visu, kā saka, ieņirgt. Protams, arī viņiem ir tiesības izpausties, taču dīvains šajā gadījumā šķiet tas, ka tādu kā gaumes robežu šī temata apspriešanā atļāvās pārkāpt arī politiķi un mani kolēģi žurnālisti. Un tas ir situācijā, kad mēs paši jo īpaši bieži pievēršam uzmanību negatīvajai demogrāfiskajai bilancei Latvijā, nepieciešamībai veicināt dzimstību, pagarināt veselīga mūža gadus, mazināt cilvēku vēlmi aizbraukt utt.

Lūk, ir piemērs, ko piesaukt, lai iedrošinātu gan jaunās, gan ne tik jaunās ģimenes! Kāpēc, runājot par šo gadījumu, priekšplānā izvirzās intrigas un ironijas mērcē pasniegtas detaļas, nevis prieks, ka valstī par kādu tautieti būs vairāk? Jo "galvenajā lomā" ne tā politiķe, ko gribētos? Ne no tās partijas? Piedodiet, man šajā situācijā ir pilnīgi vienalga, kuru partiju viņa pārstāv vai pēc cik ilga laika pārtrauks visu uzmanību veltīt vien politikai. Nav neaizstājamu amatpersonu, gan jau valdības partijas atradīs, kuram uzticēt iesākto reformu turpinājumu.

Lai atvēsinātu dažu labu sakarsušo prātu, atļaušos pievērst uzmanību faktam, ka Latvijā iedzīvotāju dabiskais pieaugums saglabājas negatīvs jau kopš 1991. gada. Kā ziņo LETA, šogad pusgadā, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, iedzīvotāju daudzums valstī samazinājās par 4748 cilvēkiem (pērn attiecīgajā periodā – par 3748). Šā gada pirmajā pusgadā reģistrēti 10 175 jaundzimušie, kas ir par 990 mazuļiem jeb nepilniem 9% mazāk nekā attiecīgajā periodā iepriekšējā gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Padomājiet par šiem cipariem, pirms atļaujaties kritizēt kaut vienu sievieti, kura iedrošinājusies parūpēties par ģimenes pieaugumu! 

Top komentāri

Saulvedis Trofimovs
S
"Personiskie neveiksminieki un neveiksminieces" - sabiedrības un elektorāta nozīmīga daļa.
Pats
P
Meļņiks jau atbildēja par topošās māmiņas neiespējamību būt par ministri-aizstāvot topošās mātes.Jo ministra pienākumu izpilde var radīt stresu un dilemmu viņas novērtēšanas gadījumā no deputātu puses,lai viņu nesatrauktu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē