Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Apceļo dzimto zemi

Sākoties priekšvēlēšanu periodam, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau ierasti plāno sekot līdzi, lai politiķi un partijas strikti ievērotu likumus.

Paralēli tam KNAB savā mājaslapā atgādina: "Šajā periodā noteikti vairāki ierobežojumi, piemēram, aizliegums īstenot slēpto aģitāciju, kuras atpazīstamākais izpausmes veids ir nenorādīts aģitācijas materiāla apmaksātājs, un aizliegums aģitācijas īstenošanai izmantot valsts un pašvaldību institūciju administratīvos resursus."

Šķiet, KNAB jau radušās aizdomas par viena otra aktīvi notiekoša pasākuma atbilstību iepriekš minētajam, tāpēc, kā nojaušams, tiesībsargi sākuši situācijas izpēti.

Taču vairāk interesē, kad beidzot KNAB ar nule amatā pārvēlēto priekšnieku Jēkabu Straumi diezgan skrupulozi sāks vētīt, vai publiskos amatos esošie politiķi tomēr diezgan neslēpti neizmanto valsts administratīvos resursus aģitācijas pasākumu īstenošanai.

Nevar nepamanīt, cik ļoti vasaras ieskaņā teju visus valdības locekļus ir pārņēmusi rūpe par to, kā dzīvo cilvēki un uzņēmumi reģionos. Tad zemkopības ministrs aizvizinās uz Kurzemi, tad premjers kopā ar finanšu ministru aizceļo uz Zemgali, kur pēkšņi vasaras vidū finanšu ministram ir kļuvis svarīgi pateikt paldies uzņēmumam par nodokļu nomaksu. Protams, tikai sagadīšanās, ka Dobeli vienā dienā apciemoja vienu un to pašu partiju pārstāvošais premjers un ministrs un ka bildes par ceļojuma iespaidiem sakrāmētas sociālajos tīklos.

Tikpat aktīvi ceļojumu gaitas atspoguļo veselības, satiksmes, labklājības un pārējie ministri – dažam no viņiem sanāk arī tālāki izbraucieni, un tauta arī par tiem aktīvi un detalizēti tiek informēta gan pašu un partiju sociālo tīklu kontos, gan ministriju ziņu slejās.

Šo ceļojumu aprakstu un bilžu galeriju taisītāju sarakstu būtībā varētu aizpildīt ar visiem aktīvajiem politiķiem. Un te būtisks jautājums – vai un cik tālu uzdrošināsies iet J. Straume, lai tomēr izskaustu šo jau gadiem ierasto tendenci – tieši vēlēšanu laikā publisko telpu pārpilda neapturama ziņu un pseidoziņu lavīna par ministru un deputātu plāniem, idejām, viedokļiem, pateicību un uzslavu izdalīšanu un virkni vēl visādu – diezgan tālu no vērtīgas informācijas statusa esošu – politiskās kampaņas elementu.

Nevar nepamanīt, ka pārsvarā tieši reizi četros gados politiķiem rodas nepārvarama vajadzība masveidā apciemot lauku saimniecības, skolas, ražotnes, seminārus. Man šķiet, Straumes kungam un KNAB tomēr vajadzētu pielikt punktu šādiem dzimtās zemes apceļojumiem priekšvēlēšanu laikā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē