Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bordāns neredz Ždanoku?

Pašreizējie ģeopolitiskie apstākļi attieksmē pret Ukrainas karu neparedz starptoņus. Ir melnbalts izšķiršanās laiks. Taču ne visi to saprot. Latvijas Krievu savienība (LKS) publiskajā retorikā ir izvēlējusies laipošanas taktiku. Labākajā gadījumā LKS joprojām izvairās skaidri definēt attieksmi pret Krievijas agresiju, turklāt atsevišķās niansēs, šķiet, pat turpina spēlēt Kremļa pusē.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš, paša partijas zemo reitingu skubināts, ir proaktīvs viedoklī gan par tā saukto Uzvaras pieminekli, gan grozījumiem Pilsonības likumā, LKS aktivitātes izliekas nemanām, lai gan pretvalstisku organizāciju darbības izbeigšana ir tieši viņa atbildības lauciņā.

LKS programmā, kas apstiprināta kongresā pērn decembrī, partijas mājaslapā publicēta 7. februārī un kas joprojām lasāma šobrīd, ierakstītas lietas, kas nav pārprotamas attieksmē pret karu. Citēšu dažus no daudziem pirmšķietami provokatīviem punktiem no spēkā esošas LKS darbības programmas un ļoti aicinu tieslietu ministru uz brīdi atlikt citus darbus, rūpīgi iepazīties ar šo LKS dokumentu un izvērtēt, vai šīs partijas programmā definētā nostāja ir atbilstoša Latvijas un citu rietumvalstu demokrātiskajām vērtībām un vai nav likumiska pamata rosināt un īstenot LKS darbības apturēšanu un likvidēšanu?

Tātad: LKS joprojām "iestājas par Latvijas atteikšanos no dalības militāros blokos" (!) – šo nevar nekādi savādāk saprast kā LKS prasību Latvijai izstāties no NATO. Tāpat LKS "iestājas pret politiskajām sankcijām attiecībā uz trešajām valstīm. Manipulācija ar cilvēktiesībām egoistisku, ģeopolitisku mērķu sasniegšanai nav pieļaujama" – šis punkts varētu demonstrēt LKS attieksmi pret Krievijai noteiktajām starptautiskajām sankcijām saistībā ar agresiju Ukrainā (lai gan daudz precīzāk LKS nostāju Ukrainas kontekstā apliecināja partijas līdere Tatjana Ždanoka nesenajā balsojumā Eiroparlamentā). Un patiešām – runa nav tikai par partijas programmu, bet arī tās pārstāvju publiskajām aktivitātēm ar LKS līderi Tatjanu Ždanoku priekšgalā. Turklāt maza nianse – LKS politisko partiju jaunākajos reitingos ir populārāka par Jāņa Bordāna pārstāvēto partiju.

Jācer, ka ministrs J. Bordāns atmetīs priekšvēlēšanu populismu ar bezjēdzīgām likumdošanas iniciatīvām un pievērsīsies daudz nopietnākam darbam – iespējams, ekstrēmistiskas un pretlatviskas organizācijas darbības izvērtēšanai un attiecīgai rīcībai. 

Un starp citu – nez vai LKS logo izvēlētais krāsu salikums tikai nejauši sakrīt ar Krievijas karoga krāsām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē