Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Jaunpienācēji nevienu no valdības partijām nedrīkst atstāt "aiz borta", taču sanāk, ka tādā gadījumā paši nodod savus vēlētājus

Būs lielāks "kolhozs"

Politiskās izrādes, ko sauc par 13. Saeimu, otrais cēliens ir sācies. Aktieri ir uz skatuves, nu tiem jāsāk domāt, kā visu acu priekšā sastiķēt valdību. Jau dzird, ka tas būšot grūti.

Un patiesi, vispirms jau pretrunu jaunievēlēto starpā un arī ambīciju dažam no tiem ir tik daudz, ka pirmām kārtām, kā saka, jāaplaužas, jāatdziest, tikai tad kaut kas daudzmaz visiem pieņemams var saveidoties. Un arī pa trim sastiķēt Saeimas vairākumu vairs nav iespējams, jānāk kopā lielākam pulkam, bet tas arī nozīmē, ka būs lielāks "kolhozs" interešu saskaņošanā. Jo vairāk, ja partiju attiecībās ir virkne barjeru, kam neizbēgami jātiek pāri, lai vispār runātu par tālāko sadarbību.

Saskaņa, šķiet, jau sapratusi, ka pirmajā piegājienā ir ārpus spēles, jo vēlētāji sabalsojuši savus tautiešus, nevis tos, kas uz plakātiem bija izlikti ar latviskiem uzvārdiem un līdzšinējo politisko pieredzi valdības partijās.

KPV LV arī "uz pauzes" līdz skaidrībai par iespējamu dažu tās līderu izdošanu kriminālvajāšanai par finanšu pārkāpumiem. Bet tas arī nozīmē nepieciešamību līderiem īpaši piestrādāt pie tā, lai topošā Saeimas frakcija nesašķeltos tikpat ātri kā savulaik Zatlera kompanjoni.

Atlikušie tā kā varētu sastiķēties, bet... Tiešām Nacionālā apvienība tik drīz aizmirsīs bēdīgo pieredzi ar Bordānu tieslietu ministra amatā un tūdaļ pat steigs viņa valdībā? Tiešām jaunā vai vecā Vienotība aizmirsīs par pārbēdzējiem pie Attīstībai/Par! un visiem tiem argumentiem, kas izskanēja, pamatojot šo izvēli?

Un kā palika ar jauno konservatoru izteicieniem, ka līdzšinējā vara esot korumpēta, cietumos liekama – kā izredzes kopā tikt pie varas, pēkšņi tā vairs nešķitīs? Tiešām politiskajiem jaunpienācējiem nu nebūtiska būs iepriekš varai veltītā kritika? Līdzšinējā valdība atteiksies no līdz šim īstenotajām reformām par labu tām, ko vēlētājiem solījuši jaunpienācēji, vai varbūt tie savukārt noliks malā savas ambīcijas un turpinās Kučinska iesākto?

Un vai tiešām politiķi, kas pirms vēlēšanām bija gatavi (protams, pārnestā nozīmē) viens otram rīkli pārgrauzt, nu metīsies riesta dejās ap tiem, kam šķietami vislielākās izredzes vadīt valdību?

Šī ir arī tā situācija, kad nevar būt izveidota mazākuma valdība vai tāda, kurai ir minimāls balsu pārsvars, jo paredzams, ka būs īpaši aktīva opozīcija. Bet tas vēl jo vairāk nozīmē, ka jaunpienācēji nevienu no valdības partijām nedrīkst atstāt "aiz borta", taču sanāk, ka tādā gadījumā paši nodod savus vēlētājus, sadarbojoties ar līdzšinējo varu. Murgaina situācija? Tiešām tā ir... 

Top komentāri

Iveta Burčaka
Šķiet,ka Latvijai noderētu mediju valdība,jo izrādās,ka viņi zinn un saprot visu,kas labs,kas slikts,kurš vēlējis nepareizi un kurš pareizi.Arī valdību viņi varētu izveidot uz sitienu ar pašiem gudrākajiem vadītājiem.Apbrīnojami cilvēki!Arī politologi visu jau iepriekš paredzējuši un zin,kurš būs zaudētājs,kurš vinnētājs.Ko tad tiem pārējiem muļķiem te vairs piebilst un kam tās vēlēšanas vajag,lai norietu cilvēkus?Citāts"Es palikšu savā vietā,jūs paliekat savējā".
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Jo vairāk partijas Saeimā, jo grūtāk klusiņām zagt.
muļķa puika,
m
rīkles pārkost gatavi lai tik nezaudētu varu ,tas pirms vēlēšanām , bet te tā pati krīt rokās kā no debesīm , ko ta neies Bordana valdībā? ies dziedādami .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē