Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Elki drīkst visu. Gandrīz visu

Publiskajā telpā parādījušies pieņēmumi par godājamā partijas KPV.LV priekšnieka Artusa Kaimiņa ne visai godājamo attieksmi naudas lietās. Kādreiz domubiedrs, nu "krimināli tiesātais kaitnieks un pārbēdzējs" Ilmārs Poikāns vērsies Ģenerālprokuratūrā, aicinot vērtēt Kaimiņa darbības un viņa vadītās partijas KPV.LV iespējamo nelikumīgo finansēšanu. Vērtējamais aizdomas noliedz. Viņš nekad, nekur, neko... (Kā ir patiesībā, zina tikai divi – viens augšā, otrs apakšā.)

Odiozais puisis incidentos iekuļas regulāri – gan ar dzerstiņu bārā un skanīgo lozungu "vai tu zini, kas es esmu", gan regulāru viesošanos Saeimas Ētikas komisijā, gan skaļiem (jāatzīst, dažkārt trāpīgiem) saucieniem politiskajiem oponentiem, gan neskaidriem finansējuma avotiem. Kas notiek ar viņa partijas popularitātes reitingiem? Viss rullē! Pēdējie rāda, ka  KPV.LV popularitātē apsteidz gan Vienotību, gan savu dzemdētāju – Latvijas Reģionu apvienību (LRA) – un nav tālu no Nacionālās apvienības (NA) plaukta.

Kas ir tas, ko stingrticīgie līdzjutēji piedod un ko nepiedod saviem elkiem? Pēdiņās neliksim, jo pielūdzējiem tas ir pa īstam.

Neskaidras naudas lietas nav nekas tāds, kas raisītu vilšanos. Kaut vai – versijas par Saskaņas iespējamām naudas štellēm Rīgā nekādi nemazina fanu pulku. Tipiska Purvciema elektorāta atbilde uz autora piezīmi šajā kontekstā (krievu val.) – droši vien, ka zog..., bet kaut ko arī dara! Paskaties, mums pagalmu noasfaltēja, bļ...!

Tomēr ir lietas, ko elkiem nepiedod. Lūk divi – Andris Šķēle un Einars Repše. Oponentu pieņēmumi – viens zog, bet otrs nez vai vispār pieskaitāms – dedzīgiem atbalstītājiem bija kā pīlei ūdens. Cita lieta, ka Repšes kungam vienkārši apnika un arī administratīvais darbs valdības vadīšanā gāja ņigu ņegu. Andrim Šķēlem atbalstītāji nepiedeva aiziešanu no partijas stūres un iekapsulēšanos "ierindas biedra" statusā.


Kā prognozēt Artusa Kaimiņa un KPV.LV popularitātes nākotni? Kamēr būs omulīga sēdēšana opozīcijā ar efektīgiem uzbrēcieniem nedraugiem ("Labrīt, kolēģi! Labrīt, klarnetist Dālderi!"), reitingi patīkami spoguļosies virs piecu procentu dīķa virsmas.


Iekļaušanās pozīcijā, vadot, piemēram, Kultūras ministriju, reitingiem par labu nenāks. Un... kurš premjers iedrošināsies?


Vēl ir divas versijas, kuras varētu raisīt jukas fanu pulciņā. Ka Artusam, kā jau māksliniekam, apniks pašam – maz ticams. Reālāks cits pavērsiens – apniks pilnīgi godīgajiem un caurspīdīgajiem partijas finansētājiem. Sāksies nervozēšana. Bet kuram gan patīk nervozi elki? Dzirdēts, ka nekādu finansētāju vispār neesot? Nu, ja tā, tad gan ziepes...

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Ko nepiedod elkiem? Elkiem nepiedod, ja tie pieviļ cerības. Lai pieviltu, jātiek pie reālas darbības. Opozīcijā var elkoties gadiem ilgi.
Mākslinieks
M
Dzintri, vai tad nav redzams, ka "faniem" nav par ko citu balsot ? Šķiet ka, lielākā daļa Latvijas domājošai sabiedrībai ir šāds jautājums : klau , nu par ko lai balso? Gribas saeimā nu kaut cik godīgus un profesionālus. Lemberga lelles, Solvitas varaskāre, Saskaņas Latvijai nelojālie, vl/tb/lnnk maksātnespējas administratori.. par ko? Šī ir mūsu valsts..
Senais
S
Cik nozīmē gandrīz? 99, vai 1%
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē