Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Idejas vai labumu vārdā

Pēdējā laikā teju vai katru nedēļu parādās ziņas par kādas reģionālās nodaļas biedru aiziešanu no Vienotības. Tas atstāj iespaidu, ka šī partija tiešām, kā saka, jūk pa visām šuvēm. Tomēr interesants šķiet jautājums – kāds ir tas galvenais iemesls, kāpēc biedri to pamet? Jo organizācija palikusi bez stingras vadības? Jo tās reitingi tādi, ka kauns ar sevi asociēt? Jo, ar to kopā esot, nekas labs nākotnē "nespīd"?

Vispirms jau redzams, ka daudzviet aizgājēji arī paši nav nekādi politikas izcilnieki. Pavisam nesen notika pašvaldību vēlēšanas, un


zīmīgi, ka tieši tur, kur vietējo nodaļu līderi nav guvuši diez cik labus rezultātus, tie arī knašāki šīs kopumā arī valsts līmenī nepopulārās partijas pamešanā. Un otrādi – kur bijuši labi panākumi, nodaļa partijai lojālāka.


Vai visu vainu par pašu neveiksmēm korekti novelt uz augstāko vadību? Vai "kažoka maiņa", iekļaujoties kādā citā partijā vai veidojot savu, būs tas universālais risinājums, kā sevi turpmāk vēlētājam pasniegt par "baltu un pūkainu", politiski nevainīgu un tātad atbalstāmu? Šaubos. Jo vairāk tāpēc, ka mazā – pašvaldības – mērogā cilvēki cits citu pazīst, labi atceras, no kuru partiju sarakstiem iepriekš startēts, kas no solītā pildīts vai nepildīts utt. 

Tā ir partijas kā tādas vājuma pazīme, ka kāda nodaļa to pamet, vai tomēr šīs nodaļas biedru pašu vājums, jo cerējuši, ka organizācijas vadība gluži kā lokomotīve viņus vilks politikā, un, kad tas vairs nenotiek, tad iestājas vilšanās un apjēga, ka jākabinās klāt kādam citam? Bet no šī izriet jautājums – kāpēc cilvēki vispār apvienojas partijā? Tiešām, kādu ideju motivēti? Tāpēc, ka tur pulcējas līdzīgi domājošie? Taču, ja viņi pamet partiju, tad sanāk, ka šīs pašas idejas vairs nav aktuālas? Vai atkal – nav vairs to līderu, kuri ierindas biedru vārdā (un viņu vietā) tās idejas īstenotu? Ja šie jautājumi nedod atbildi, tad sanāk atkal runāt par pašlabumu pēc principa: kuram preciniekam lielāks auto, pie tā sēdīšos, bet, ja šis savu sadauzīs, meklēšu nākamo... 

Protams, ir labi, ka tie, kuri savu nākotni saista ar politiku, jau laikus parūpējas par starta laukumu un vairākus gadus līdz nākamajām vēlēšanām cītīgi strādā, veidojot potenciālo vēlētāju uzticību. Tomēr, lai kā katrs publiski argumentētu savu rīcību, jautājumus šāda politiskā staigāšana rada vairāk nekā viennozīmīgu atbilžu. To daļēji, protams, var izskaidrot ar to, ka katrs gadījums ir unikāls, un tomēr... 

Šeit runa par konkrētu partiju, taču šāda situācija var skart arī citas partijas no šobrīd politikā esošajām vai šādu "politisko staigātāju" nākotnē dibināmām.

Top komentāri

Pašlabuma meklētāji
P
Pamatā partijās salien iekšā dažādi pašlabuma meklētāji. To, kuri tur iet iekšā, lai kaut ko darītu vienkāršo iedzīvotāju labā, ir ļoti maz.
practicing and preaching
p
Un kā vārdā strādā Šķēles un Šlesera pasūtījuma rakstu autors Meļņiks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē