Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ja nav vēlētāji, tad nerūp?

Tikmēr, kamēr mūsu valsts liberālie un centriskie politiskie spēki, respektīvi, Attīstībai/Par! un Jaunā Vienotība, sabiedrības uzmanību pievērš ar diskusijām par tādām racionālām tēmām kā vakcinācijas pret Covid-19 organizēšana un atbalsta mehānismi krīzes skartajām nozarēm, tikmēr konservatīvā virziena pārstāvji ar milzīgu intensitāti koncentrējušies uz tādu ar Covid-19 pandēmiju nesaistītu tēmu kā jēdziena "ģimene" skaidrošana.

Patlaban rodas iespaids, ka tas ir priekšvēlēšanu gājiens, kas adresēts galēji konservatīvajam elektorātam. 

Šogad plānotas pašvaldību vēlēšanas, nākamgad – Saeimas vēlēšanas, vajag taču sniegt kādu saliedējošu vēstījumu tai vēlētāju daļai, kurai ir tuvas konservatīvās vērtības! Jāatceras gan tas, ka debates ap jēdzienu "ģimene" ir vērpuši arī galēji liberāli noskaņotie cilvēki. Taču tieši šobrīd, uz ieilgušās pandēmijas fona saasinātie konflikti par jēdziena "ģimene" izpratni, izskatās vienkārši pēc "politiķiem gribas pievērst sev uzmanību" stila kašķēšanās. 

Gan personīgā pieredze, gan novērotā līdzcilvēku pieredze ikvienam cilvēkam ir veidojusi viņa paša individuālo izpratni par jēdzienu "ģimene". Lai arī ne vienmēr un ne visiem, tomēr bieži un daudziem jēdziens "ģimene" primāri ietver vienu vai vairākus nepilngadīgus bērnus, un daudzi cilvēki, kad runā par tēmu "ģimene" sāk ar to, ka akcentē tieši rūpes par vienu vai vairākiem bērniem, kas vēl ir pirmsskolas vai skolas vecumā. 

Taču Latvijā nepilngadīgie – bērni un pusaudži – noteikti nav tā sabiedrības daļa, kurai politiskā līmenī Covid-19 krīzes laikā tiktu pievērsta īpaša uzmanība. No epidemiologu vides jau pandēmijas sākumā nāca atziņa, ka bērnu un pusaudžu veselību Covid-19 nopietni neapdraud, un šo vecuma grupu politiskā līmenī, tā sakot, piemirsa. Turklāt vēl jau ir ar vēlēšanām saistītais faktors – cilvēkiem līdz 18 gadu vecumam nav iespējas balsot, līdz ar to viņu viedoklis politiķiem nav svarīgs. Šāds politiskais aprēķins bijis vērojams jau gadiem, ne tikai šobrīd. 

Šajā valdībā konservatīvajiem spēkiem ir pieci ministru amati – Jaunajai konservatīvajai partijai trīs un Nacionālajai apvienībai – divi. Tā ka žēloties, ka trūkst ietekmes, nav pamata. Ja konservatīvajiem politiķiem tiešām rūp ģimeniskās vērtības, tad vajadzētu gādāt par to, lai visiem skolēniem, kuri mācās attālināti, būtu nodrošināti tam nepieciešamie apstākļi, lai bērnus psiholoģiski netraumētu Covid-19 radītais stress un lai neapdraudētu epidemioloģiskie riski. Taču tā vietā, lai risinātu reālas problēmas, mūsu politiķi glorificē pseidoproblēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē