Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Nav īsti labi arī tas, ja ko būtisku palaižam garām, pārlieku fokusējoties tikai uz vienu norišu seriālu

Laika faktors

Mēdz būt periodi, kad, šķiet, nekas nenotiek. Valstī. Politikā. Un tad nāk tādi kā tagad, kad uzmanības vērti, pat ārkārtīgi svarīgi notikumi klājas cits uz cita. Varētu domāt, ka visa uzmanība jāvelta olimpiskajām spēlēm, kur mūsējiem tā īsti neveicas (vai vismaz ne tā, kā mēs gribētu), bet Latviju satricina vispirms vēstis no ASV par neuzticēšanos mūsu banku sektoram, tad ziņa par Latvijas Bankas prezidenta apcietināšanu.

Uz tā fona citi notikumi, kā Vienotības iecerētais kārtējais "rebrendinga" kūlenis ar paslēpšanos zem jauna nosaukuma vai pārmaiņas Kaimiņa partijas spicē, nu šķiet pārlieku nenozīmīgi, nepamanāmi. Tuvu aizmirstībai arī zemnieku nule raisītais, vairāku partiju atbalstītais skandāls par nenormāli augstajiem maksājumiem par elektrības jaudas pieslēgumu. Mēs, protams, nevaram sadalīt uzmanību visam, un, protams, ir vieni notikumi nozīmīgāki par citiem, taču nav īsti labi arī tas, ja ko būtisku palaižam garām, pārlieku fokusējoties tikai uz vienu norišu seriālu.

Jo mēdz būt, ka zem trokšņu fona tiek paslēpta kādas citas jomas būtisku lēmumu pieņemšana.

Šajā kontekstā uzmanības vērta ir arī tā histērija, kas interneta domapmaiņas lapās valdīja aizvadītajās brīvdienās, tur rakstošajiem mokoties nepacietībā, kad nu beidzot uz ziņu par Latvijas Bankas prezidenta arestu reaģēs valsts augstākās amatpersonas. Sašutums, ka valdība nereaģē, mijās ar sajūsmu, ka Vienotības līderis mudina sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi un ka šo jautājumu skatīs gan Valsts prezidenta vadītā Nacionālā drošības padome (NDP), gan Saeimas Nacionālā drošības komisija, kā arī nožēlu, ka tas viss nenotiek tūlīt un tagad. Bet, jāsaka, labi, ka nenotiek.

Te jāuzteic Saeimas spīkere par lakonisko vēstījumu: "KNAB dara savu darbu. Gaidām info NDP sēdē." Nu nevar prasīt, lai izmeklēšanas iestādes visus ar pierādījumu vākšanu un arestu noformēšanu saistītos darbus paliek malā, lai steigtu apmierināt politiķu vai plašākas sabiedrības ziņkāri par notikušo. Visam savs laiks, arī informēšanai. Kad tas notiks un kur, svētdien laimīgā kārtā tika izziņots.

Un vēl. Teju vai katra amatpersona nu kā mantru skandina, ka Rimšēvičam pašam būtu jāatkāpjas no amata vai vismaz jāaptur savas pilnvaras. Te divas puses. Gan jau Rimšēvičs rēķinās, ka šādu viņa soli publiski uztvers par atzīšanos grēkos un gan jau tāpēc vien nav ieinteresēts to darīt (lai gan var būt pierunāts, piedraudot vēl vairāk sabojāt biogrāfiju). Bet arī ministri un deputāti ir tajā bēdīgajā situācijā, kad paši neko nevar iesākt, – saskaņā ar likumu Latvijas Bankas prezidentu atcelt no amata bez notiesājoša tiesas sprieduma nevar. Atliek lūgties, lai pats laikus aiziet.

Top komentāri

reptilis
r
Pats galvenais jautājums būtu - Kurš Latvijai uzspieda šādu LB likumu?
reptilis
r
Tad ,kad vēl pirms apcietināšanas es ieliku komentāru par absurdo LB likumu ,tad daudzi neticēja,ka Rimševiču nevar atcelt....,ja pats neraksta atlūgumu ....pārkopēju -13. pants. Latvijas Banka, tās prezidents, prezidenta vietnieks un padomes locekļi neprasa un nepieņem norādījumus no Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu valdībām, Eiropas Savienības institūcijām un citām nacionālajām, ārvalstu vai starptautiskajām institūcijām un to struktūrām, un šajā pantā minētās valdības, institūcijas un to struktūras nav tiesīgas dot norādījumus Latvijas Bankas prezidentam, prezidenta vietniekam un padomes locekļiem vai citādā veidā mēģināt viņus ietekmēt saistībā ar viņu amata pienākumu izpildi atbilstoši Līguma 130.pantam. Latvijas Banka ir neatkarīga savu lēmumu pieņemšanā un to praktiskajā realizēšanā. (Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 18.06.1997., 20.06.2002. un 10.01.2013. likumu, kas stājas spēkā 06.02.2013.)
smieklīgi
s
Visvairāk par nepieciešamību Rimšēvičam atkāpties runā tie, kas premjera amatam vairākkārt virzījuši kriminālnoziegumos apsūdzētu personu aktīvas tiesvedības laikā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē