Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Valsts jau nav nekāda diktatūra, ķēdēs neslēdz, krustā nesit

Lielā Piedošanas diena!

Cik reižu nav sacīts, bet tas ne vienmēr klausīts, ka vislabākā zagšanas vai nemaksāšanas metode ir pa mazai drusciņai. Tā iegūst ilgāku laiku baudīšanai, labu kompresi sirdsapziņai, jo, lūk, kaimiņos viens nospēris stipri vairāk, un tās patīkamās trīsas, atkal verot apcirkņa durvis, – ah, cik vēl daudz...

Nupat pieņemts jaunais Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums. Tātad garantēt kādu elementāru iztikšanu bērniem, kuru radītājam tai brīdī svarīgākas lietas kārtojamas un nav laika ar sīkumiem, proti, bērniņa uzturēšanu, ņemties. Jaunajā likumā vairākas labas lietas – iespēja līdzekļus mācīšanās gadījumā saņemt līdz 21 gadam, vienkāršota un paātrināta līdzekļu saņemšanas procedūra, ļaunprātīgiem nemaksātājiem varēs ņemt nost šofera tiesības... Tas viss iepriecina. Valsts, kā nu var, tā rūpējas, samaksājot un pēc tam cerot, ticot, mīlot un gaidot, ka izmaksāto varēs saņemt atpakaļ no nabaga "autoriem", kuriem nu jau citas lietas darāmas.

Minētie – pārsvarā kungi – ielāgojuši nedaudz zagšanas, precīzāk, nedaudz atdošanas, metodi. Kad ir (vai noķer), kaut ko samaksā, ja nav – piedodiet, paši redzat, kādi laiki... bet, kā būs, tā tūlīt, nupat apsolīja baigi labo robu... eh, nesanāca robs... Valsts jau nav nekāda diktatūra, ķēdēs neslēdz, krustā nesit un spāņu zābakus kājās nestumj. Valsts maksā. Atdosit, kad ies labāk. Riktīgi nekauņas tiek ķerti stingrāk, bet tiem parasti nekā liela nav. Kāds nozadzis.

Tā ņemoties, pamazām izveidojies viens no Latvijas skaistākajiem un dinamiskākajiem skaitļu grafikiem, kas liecina par valsts ekonomisko spēku un demogrāfijas apsteidzošu attīstību. Grafika augšgalā, zeltā un rubīnos mirdz skaitlis 200 miljoni eiro – aktuālais nemaksātāju parāds valstij. Pirmo desmitmiljoniņu sasniedzis 2007. gada sākumā, bet 2013. gadā jau apaļi 100 miljoni. Paskaties šurp, Bil Geits!

Vai un kā šo kopējo parādu atgūt? Dzirdētā atbilde – grūts jautājums. Citiem vārdiem – atgūšanas iespēja tuva naudas saņemšanai no Krievijas par PSRS laikiem.

Bet, draugi! – vai tiešām galvenais ir nauda? Neatgūstama, pa drusciņai nozagta nauda? Autoraprāt, labākais risinājums – PARĀDU NORAKSTĪT! Liela, sirsnīga Piedošanas diena nelaimīgajiem nemaksātājiem. Tas varētu būt, piemēram, 2018. gada 17. novembris, kad prezidents un kundze parakstītu Piedošanas memorandu, Nelaimīgo nemaksātāju biedrības (tāda bez šaubām būs jāveido) pārstāvis to saņems, teiks runu, notrausīs skopu vīra asaru, bērni skaitīs dzejoļus, pieticīgas pusdienas...

Būs atrisināta smaga fiskāla un emocionāla problēma. Visi uzelpos. Sākumā minētais apcirknis atkal pilns.

Top komentāri

gix
g
Tikai es starp rindiņām lielu ironijas devu saklausīju?
Piedod savam parādniekam,
P
un tas Kungs tev piedos. Cita lieta - zagt. Daudz vai maz, nav svarīgi, jo tas ir viens no 10 baušļiem. Nezinu, vai kāds ir Latvijā. kas nezog (Dzintri Kolātu eskaitot), tomēr ATBILDĪBU tas nemazina, jo TAI grāmatā VISS ir sarēķināts.
MM
M
Dzintri! Kāda vēl piedošanas diena?? "Ko te niekojies un muldi?" Nemaksātāji par amnestiju tikai priecātos un viņu nesodāmības sajūta augtu. Uzskatu, ka viņi ir jāaudzina un parādam jāpaliek. Tu taču kaķīti arī iemācīti čurāt kastītē, nevis atļauj spricēt pa visu māju... :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē