Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Meļņiks: Galvenais atrast malējos?

Bijusī ierēdne, nu politiķe Straujuma atklājusi, kas problēmu galvenais vaininieks. Tie esot ierēdņi. Vismaz tā viņa šonedēļ apliecināja Latvijas Darba devēju konfederācijas rīkotajā diskusijā. "Es esmu ļoti nikna uz ierēdniecību! Nevar būt tā, ka 20 ierēdņi ar savu parakstu apliecina, ka projekts Skolas.lv ir ok, un tad pēkšņi izrādās, ka nekas nav ok," bija teikusi Straujuma. Spoži! Kā saka, publika aplaudē un sajūsmā lauž krēslus.

Tikai ir daži BET.

Pirmkārt, nevajag melot. To, ka Skolas.lv nav ok, no augstām valsts amatpersonām esam dzirdējuši jau gadiem ilgi. Cita lieta, ka politiķiem iepriekš pietrūka drosmes vienreiz pateikt "Pietiek!". Vai tāpēc vainīgi vienīgi ierēdņi, turklāt ne konkrēti, bet visi, atļaušos apšaubīt.

Bet, ja gribam runāt par ierēdņu darba efektivitāti, atkal nonākam pie politiķiem. Vienotība pie varas sešus (!) gadus - kopš 2009. gada 12. marta, kad premjera amatā pirmo reizi stājās Valdis Dombrovskis. Dzīvoja visus šos gadus ar rozā brillēm uz acīm un problēmas pamana tikai tagad, tās noņemot? Ir bijis viens skandāls pēc otra, nepilnības valstisku lēmumu pieņemšanā bijušas zināmas, bet nenovērstas, un nu izrādās, ka nav neviena cita, ko vainot, un atliek vien ierēdniecība kā tāda, kā kopums? Tiešām domājat, ka tie, kas godprātīgi (ne visi taču blēži vai liekēži!) strādā tajā pašā ierēdniecībā, uz ko nu niknojas premjere, šo traipu profesijai tik vienkārši aizmirsīs?

Jā, un ko Straujuma teiks ierēdņiem par šo tikšanos? Ai, nu ziniet, kādi ir uzņēmēji, ar tiem runājot, kā ar cirvi jāskalda, bet tie jau vārdi, neņemiet vērā... utt? Ja sākas šāda retorika, nav cita raksturojuma tam kā: nožēlojami!

Ir konkrētas lietas, konkrēti valstij nodarīti zaudējumi. Tad sauciet arī konkrētus uzvārdus: kurš ierēdnis, kurš politiķis un kurā laikā bijis atbildīgs par valsts interešu respektēšanu attiecīgajā jautājumā! Nekas, ja vairs nestrādā politikā vai valsts pārvaldē. Atradīsim. Publiski nokaunināsim, liksim, lai taisnojas. Nevar tā? Bail atklāt savējos? Saprotams. Kurš gan cits kūrēja neveiksmīgos vilcienu iepirkumus, gadiem vilcinājās ar Skolas.lv projekta pārtraukšanu, labi zinot, ka tur nekas labs nesanāks, pieļāva pretrunas e-veselības projektā, lobēja valsts iespējām neatbilstoši dārgoExpo un citus projektus, ja ne savējie!? Tad nu brīžos, kad jānosauc uzvārdi, sodāmo nav...

Un vēl. Tagad stāsta, ka esot neiespējami atrast vainīgo, ja katram lēmumam apakšā ir pa pārdesmit dažādu ierēdņu parakstu. Kopš kura laika augstākais paraksts vairs nav tas atbildīgākais? Un kas liedzis mainīt šo vizēšanas kārtību?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē