Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Tas vien, ka kāds skaļāk bļauj par citiem, negarantē, ka viņš ir labāks, prasmīgāks, godprātīgāks.

Nespļaujiet akā!

Mēs pārtiekam viens no otra un nevis no pārtikas precēm – šie reiz slavenas dziesmas vārdi izrādās ļoti precīzi raksturo to gaisotni, kas īpaši priekšvēlēšanu laikā valda Latvijā.

Spilgts piemērs – interneta saziņā dažas sīkpartijas un to atbalstītāji kuļ panikas putas, tiražējot tēzi, ka vairākuma balsis matemātiski sanākot Saskaņai, ZZS un KPV LV un tāpēc, lūk, esot jābalso par tiem pareizajiem, kas šādā koalīcijā neiešot. Tātad ir kārtējais izdomātais bubulis, ar ko biedēt tautu, sanaidot tos, kuri vismaz iecietīgi izturas pret kādu no pieminētajām partijām, rēķinoties, ka ne viss ir tik melns, kā nu mālē, un tos, kas ļaujas ietekmēties no šādiem panikas cēlājiem.

Un nav pat runa šajā gadījumā par konkrētiem partiju nosaukumiem, tikpat labi to komplekts varētu būt cits (iepriekš šajā kontekstā tika piesaukta arī Vienotība, bet tās konkurētspēja nu būtiski kritusies),

šīs vienkārši šobrīd izpelnījušās lielāko popularitāti, kas, protams, "politiskajiem vārguļiem" ir kā dadzis acī.

Tāpēc jo vairāk, ko tādu dzirdot, gribas iesaukties: "Stop! Pietiek! Izbeidziet! Tas vairs uz vēlētāju nestrādā! Ar to nevis vairojat sev atbalstu, bet gan atbaidāt no politikas aizvien lielāku cilvēku skaitu. Paskatieties, cik daudz jau tagad ir neizlēmušo un to, kuri uz vēlēšanām neietu. Caur konfrontāciju jūs tikai dzenat vēlētāju vēl dziļāk murdā, no kura jo aktīvi paši biedējat."

Trakākais, kā šādi komunicējošas partijas, kā saka, sašūmē ne tikai sevi, bet arī daļu vēlētāju karam pret mistiskajiem nepareizajiem, tie gatavi arī paši pie izdevības izkauties ar "nepareizi" politiski domājošajiem gluži kā futbola līdzjutēji pēc spēles. Vai tāda politiskā kultūra ir tā, ko gribētos nākotnes Latvijā? Manuprāt, ne.

Tas vien, ka kāds skaļāk bļauj par citiem, negarantē, ka viņš ir labāks, prasmīgāks, godprātīgāks.

Vēlētājiem diemžēl jau nācies pārliecināties, un pavisam nesen, ka aiz svētulīgiem saukļiem mēdz stāvēt savtīgi blēži. Labāks piedāvājums ļoti konkrētu, aktuālu problēmu risināšanai ir tas, kas visdrīzāk tiek sagaidīts no politiķiem, kam uzticēt varu.

Tie, kas to neaptver, ieklausieties savā retorikā. Jūs esat ieciklējušies uz savām, nevis vēlētāju interesēm. Lūdzu, nevis skaitiet vēl nenopelnītās balsis, kas jūs šķir no būšanas pie varas, bet gan stāstiet, kā tautas interesēs šo varu realizētu! Pierādiet, ka jums var uzticēt mūsu balsu kredītu!

Un vēl. Nespļaujiet akā, no kuras pēc tam pašiem būs jādzer. Ja tiksiet Saeimā ievēlēti un ja būs iespēja iesaistīties koalīcijā, jums tiešām nebūs kauns skatīties acīs potenciālajiem partneriem (kaut vai no tās pašas ZZS vai KPV LV?)

Top komentāri

Kā maizi ēd, tā dziesmu dziedi
K
Meļņiks noteikti nespļauj sava saimnieka akā. Vismaz Šlesera un Šķēles akā pavisam noteikti nespļāva.
Nja
N
Neliešu kalps uzrakstījis kārtējo svētulīgo pārliecināšanas tirādi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē