Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nozīmīšu kapituls

Aizvakar Vakcinācijas birojs (tagad gan jau vairs tikai Veselības ministrijas struktūrvienība) nāca klajā ar nākamo humoresku jeb projektu "dzīrēm mēra laikā". Proti, sociālajā tīklā Twitter birojs šobrīd pilnā nopietnībā veic "sabiedrības aptauju", kuru diezgan skaidri definē biroja ieraksts: "Daudzkārt esam dzirdējuši ierosinājumu izveidot nozīmītes ar (nosaukumu – red.) Esmu vakcinējies pret Covid-19, ko izsniegt pēc vakcinācijas. Kāds ir jūsu viedoklis par to?"

No malas raugoties uz šo aktivitāti, ļoti izskatās, ka birojs atkal izdomājis jaunu veidu, kā pašķērdēt vēl krietnu žūksni nodokļu maksātāju naudas, jo, tā pavisam aptuveni parēķinot galvā, ja potenciālais nozīmīšu skaits varētu būt kaut ap pusotru miljonu, manuprāt, to radīšanas izmaksas varētu būt kā minimums pārsimt tūkstošu eiro – idejas apspriešana, skices un maketa izstrāde, ražošana utt.

Par laimi, jāatzīst, vismaz vēl vakar pārliecinoši 56% balsojušo ideju diezgan skaidri definēja: "Lieki izšķērdēti līdzekļi", līdzīgi kā to pauduši gana daudzi cilvēki publiskajā telpā. Līdz ar to ir cerība, ka nozīmītes tā arī paliks to izgudrotāju prātā un sabiedrībai ar saviem nodokļiem nebūs atkal jāapmaksā dažu cilvēku dīvainās idejas.

Redzot šo ideju, atmiņā ataust okupācijas laiku tendences, kad skolēnus uzņēma oktobrēnos, tad pionieros, komjauniešos, pie apģērba bija jānēsā nozīmīte ar Ļeņina galvu utt. Pašam nācās piedzīvot pirmos divus "pareizā pilsoņa veidošanas" posmus. Taču stāsts ir par ko citu – bija viens klasesbiedrs, kurš tolaik ļoti drosmīgi pauda viedokli (protams, ar vecāku ziņu), ka nevēlas kļūt pat par oktobrēnu. Gan miglaini, bet atminos, kāds "skaidrojošais darbs" tika īstenots ar viņu un viņa ģimeni, un arī viņa statusam skolā šāda drosme nenāca par labu. 

Un patiesībā – arī biroja atsaukšanās uz "daudzkārtējiem ierosinājumiem" rada līdzību ar padomijā izmantotajām frāzēm "pēc darba ļaužu ierosinājuma", proti, kad bija vajadzība īstenot kādu bezjēdzīgu, bet noteiktai ļaužu grupai nepieciešamu aktivitāti, tika pieminēti kaut kādi anonīmi, it kā daudzskaitlīgi iniciatori no "tautas". 

Protams, varbūt kādam šķitīs, ka nav pareizi šīs situācijas salīdzināt, tomēr es nekādi nespēju rast skaidrojumu, manuprāt, apzinātai līdzekļu izšķērdēšanas vēlmei laikā, kad tik daudzām vajadzībām, tostarp mediķu, pedagogu, ugunsdzēsēju, policistu atalgojumam un visām šīm nozarēm kopumā, trūkst naudas. Tiešām ceru, ka Vakcinācijas birojs tomēr neuzdrošināsies īstenot šo "darbaļaužu ideju" un pildīs savus tiešos pienākumus. Jo beigu beigās – tas ir Vakcinācijas birojs, nevis Nozīmīšu kapituls. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē