Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par daudz naudas?

Klausoties un lasot gan Valsts prezidenta Egila Levita, gan arī Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa atklāsmes par jaunu politisku amatu radīšanas nepieciešamību, būtībā var izdarīt diezgan skaidru secinājumu par pašreiz pie varas esošo cilvēku attieksmi pret valsti un nodokļu maksātāju naudas godprātīgu izlietošanu.

Šķiet, ne Levita, ne Kariņa dāsni apmaksātajās padomnieku svītās nav atradies neviens, kurš būtu vismaz pabrīdinājis abus kungus, ka viņu iecerētā valsts ministra amata funkcijas, kuras definējuši gan Levits, gan Kariņš, patiesībā jau ir noteiktas vienai konkrētai politiskai amatpersonai un arī vismaz vienai konkrētai valsts struktūrai. Proti, abi augstie kungi būtībā paziņo, ka valsts ministrs būšot tas, kurš beidzot sekmīgi koordinēs sadarbību starp ministriem tādu valsisku un cita veida nozīmīgu jautājumu risināšanai, kurā iesaistītas vairākas ministrijas, kas līdz šim – secinot no Levita un Kariņa paustā – bijusi nesekmīga.

paustā – bijusi nesekmīga. Ir kāda nianse, ko vēlos atgādināt gan Kariņam, gan Levitam. Proti, ja šie kungi vai viņu padomnieki ielūkosies valdības mājaslapas sadaļā par premjera pienākumu aprakstu, pamanīs, ka tos darbus, kuru veikšanai abi politiķi iecerējuši izveidot jaunu no nodokļu maksātāju naudas labi apmaksātu struktūru, jau šobrīd ir jādara pašam Kariņam: "Ministru prezidents nosaka valdības politikas virzienus un veido vienotu un saskaņotu Ministru kabineta darbu. Ministru prezidents vada Ministru kabineta darbu un ir atbildīgs Saeimas priekšā." Manuprāt, ar valsts ministra vajadzības definēšanu Kariņš atzīst, ka nespēj kvalitatīvi pildīt savus tiešos darba pienākumus. Turklāt diezgan dīvaini būtu, ja premjers turpmāk tikai moderētu valdības sēdes un grieztu lentītes pie šokolādes fabrikām, bet valsts ministrs jau konkrēti "komandētu" ministrus.

Un vēl viens fakts – ir tāda iestāde ar zīmīgu nosaukumu – Pārresoru koordinācijas centrs (PKV), kas paši sevi definē sekojoši: "PKC ir vadošā valsts attīstības plānošanas iestāde Latvijā, kas nodrošina vienotu valsts attīstības plānošanu un kapitāla daļu pārvaldības koordināciju Latvijā. PKC sekmē†nozaru politiku savstarpējo sasaisti, stiprinot institūciju un ministriju sadarbību un vienotu rīcību kopējo valsts†mērķu vārdā." Tātad jāsecina – arī šis kantoris nepilda savus pienākumus.

Var apbrīnot politiķu nekaunību, izgudrojot jaunus un jaunus politiskus amatus, kas atkal jāapmaksā nodokļu maksātājiem. Tas, ka, pēc Kariņa domām, naudas ir ļoti daudz, nenozīmē, ka politiķiem ir tiesības šo viņiem nepiederošo naudu ciniski izsaimniekot, ļoti iespējams, lai izveidotu labu amatu kādam savam citur caurkritušam domubiedram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē