Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Nekas tā negrauj attiecības kā tukši solījumi un to nepildīšana

Priekšvēlēšanu cīniņš

Laikā, kad valdība un visa valdošā koalīcija aizvien straujāk zaudē sabiedrības uzticēšanos un toleranci pret valdības izmantotajiem instrumentiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai, politiķi turpina zāģēt zaru, uz kura paši sēž. Runa ir par valdošās koalīcijas partneru savdabīgo rīcību, kuru nekādi nenosauksi par saskaņotu partnerību, bet drīzāk par mazliet nekaunīgu politisko sāncensību priekšvēlēšanu laikā, mēģinot uzspēlēt uz cilvēku sajūtām un emocijām.

Lai arī cik emocionāli un materiāli nozīmīga sabiedrībai šajos aizvien spiedīgajos apstākļos bija pagājušās nedēļas beigās atsevišķu koalīcijas partneru izziņotā ideja piešķirt ģimenēm ar bērniem vienreizēju pabalstu 500 eiro apmērā, tomēr šīs nedēļas laikā piedzīvotās politiķu diskusijas un atsevišķu politiķu, visticamāk, neveiksmīgi pasprukušu izteikumu iztirzājums publiskajā telpā liek uzdot jautājumu – vai tiešām politiskā kultūra Latvijā ir sasniegusi tik ārkārtīgi zemu līmeni, ka partijas priekšvēlēšanu kampaņās sāk izmantot ļoti lētu un nožēlojamu populismu?!

Turklāt tā vietā, lai situāciju pēc tam kaut cik notušētu un mēģinātu mazināt sabiedrības dusmas, citi šīs pašas koalīcijas politiķi iet vēl tālāk un ''paplašina'' atbalstāmo personu loku ar senioriem, jau atkal minot pat konkrētas summas.

Gan jau politiķi centīsies apgalvot, ka šīs idejas nākušas no ''tīras sirds'' un to mērķis ir sniegt palīdzību krīzē cietušajiem cilvēkiem, tomēr kalendāru nepiemānīsi – neglābjami un strauji tuvojas pašvaldību vēlēšanas, bet faktiski visu (gan varas, gan opozīcijas) lielo partiju reitingi patlaban nav no tiem iepriecinošākajiem. Tāpēc ir ļoti liela iespējamība, ka skaļo atbalsta paziņojumu galvenais cēlonis ir nevis politiķu pēkšņās rūpes par sabiedrību, bet gan viegla ceļa meklējums partiju priekšvēlēšanu kampaņu īstenošanai un savas popularitātes – attiecīgi arī politisko izredžu – kāpināšanai gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Sevišķi izbrīna, ka paši politiķi taču secinājuši, ka līdzšinējā valdības un parlamenta rīcība krīzes pārvarēšanā, savus lēmumus līdz galam kvalitatīvi neizdiskutējot un neizskaidrojot sabiedrībai, ir novedusi līdz situācijai, ka sabiedrība šobrīd cīnās nevis pret vīrusu, bet pret valdību.

Taču ir sajūta, ka valdošā koalīcija nespēj saprast, ka sabiedrības dusmu eskalēšana ar šādiem, manuprāt, bezatbildīgiem un savstarpēji izslēdzošiem paziņojumiem situāciju padara vēl ''karstāku''.

Nekas tā negrauj attiecības kā tukši solījumi un to nepildīšana. Izskatās, ka tieši ar to priekšvēlēšanu gaisotnē mērķtiecīgi nodarbojas politiķi. Un tas ir ļoti bīstami. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē