Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Par ceļotājiem jau konkurē daudzas pilsētas

Rīgai jācīnās par tūristiem

Tūrisms ir Rīgai svarīga nozare. Šāds secinājums izskanēja nesen notikušajā diskusijā, uz kuru tūrisma nozares pārstāvji bija aicinājuši to partiju, kas startē Rīgas domes (RD) ārkārtas vēlēšanās, politiķus. (Ikviens interesents diskusijai varēja sekot tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv.)

Šajā diskusijā, kas gan visai spoži atklāja politisko partiju pārstāvju  atšķirīgo izpratnes līmeni par tūrisma nozari, izkristalizējās vairāki darbības virzieni, par kuriem būtu vērts neaizmirst arī pēc RD vēlēšanām. Vispirms jau patiešām jācer, ka nākamās RD darbības laikā ieraudzīsim to, ka Rīgā parādās tūristiem labi saprotamas norādes uz apskates vērtām vietām, un beidzot redzēsim ceļotājiem ērti uztveramu informāciju par sabiedriskā transporta maršrutiem, kursēšanas grafiku, kā arī par biļešu cenām un iegādes iespējām. 

Visai cerīgs izklausījās arī diskusijā ieskicētais virziens, ka ir jāsakārto tās Rīgas teritorijas, kas patlaban nav īpaši pievilcīgas un kurās pat pastāv dažādi riski. Ir labi redzams, ka, piemēram, gaisotne Rīgas Starptautiskajā autoostā, Centrāltirgū un kvartālos ap to visai pamatīgi atšķiras no tādas labiekārtotas, eiropeiskas un drošas vides, kāda Rīgas centrā būtu vēlama. 

Šajā diskusijā izskanēja arī vēl citas idejas, kuras jaunievēlētajiem RD deputātiem būtu vērts atcerēties un arī īstenot. Tomēr vienlaikus diskusija radīja iespaidu, ka politisko partiju pārstāvji pilnībā neapzinās to, cik traģiskā situācijā Covid-19 pandēmijas rezultātā ir nonākusi visa tūrisma nozare. Pašreizējās tendences liek domāt, ka vismaz tuvākajā laikā ceļot nebūs tik vienkārši, kā tas bija pagājušajā gadā un senāk, tādēļ ar lieliem izaicinājumiem jārēķinās gan darījumu tūrismam, gan atpūtas ceļojumu biznesam.

Nenoliedzami, Rīgas atrašanās Baltijas centrā var palīdzēt veiksmīgi piesaistīt gan Lietuvas, gan Igaunijas tūristus, taču jau tagad statistikas dati rāda, ka ārvalstu tūristu skaita kritums, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir milzīgs. Lai tūrisma nozare veiksmīgi izturētu šo laiku, ir vajadzīga mērķtiecīga pašvaldības palīdzība gan finansiāla atbalsta veidā, gan izstrādājot tūristiem interesantu piedāvājumu, gan arī popularizējot Rīgu ārvalstīs, lai brīdī, kad, piemēram, Igaunijas iedzīvotāji prāto par ceļojuma mērķi, viņi izvēlētos tieši Rīgu. Šogad situācija ir tāda, ka Covid-19 izplatības riski var izjaukt daudzus plānus, taču ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs tādi cilvēki, kuri ceļo, ir bijuši senāk, ir patlaban un būs arī nākotnē. Taču par šiem ceļotājiem jau konkurē daudzas pilsētas. Konkurences cīņā jāpiedalās arī Rīgai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē