Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skandāla ēnā

Gribot vai negribot, bet valsts Saeimas un KNAB personā nodrošinājusi bezmaksas reklāmas kampaņu vienai no partijām, kas pretendē uz varai alternatīvo politisko spēku nišu. Jau tagad ziņu un arī diskusiju intensitāte interneta saziņas vietnēs par deputātu Kaimiņu un viņa pārstāvēto partiju ir tik liela, ka pilnībā noslāpē teju vai visu, kas noticis kopš pieminētā politiķa aizturēšanas un kratīšanas ar viņu saistītajās telpās.

Cik gan daudz ir tādu, kurus ieinteresēja Valsts prezidenta saturiski nesliktā, bet no lapiņas visai neizteiksmīgi nolasītā runa Saeimas pirmsbrīvdienu plenārsēdē, ziņas par digitāllietas spriedumu, to, ka arī deputātu Kļaviņu un viņa auto "pakratīs", vai ka Latvijā jau trešo reizi šogad piedzimuši trīnīši? Kuru gan vairs interesē Krievijas melnajā sarakstā iekļauto politiķu uzvārdi vai, piemēram, pamatojumi tieslietu ministra demisijas pieprasījumam? Ir tikai viena tēma, par ko arī aizvadītajos Jāņos runāja teju vai pie katra svinību galda – kā "sašņorēja" Kaimiņu un ko no viņa gaidīt nākotnē.

Izskanējuši apgalvojumi, ka vēršanās pret pieminēto politiķi esot varas partiju inscenēta. Tam gan loģiku neredzu, jo ar esošo varu neapmierinātie tāpat balsos par kādu no alternatīvajiem (ne jau par ZZS, Vienotību vai Nacionālo apvienību). Nocērtot vienu pūķa galvu (lasi – izslēdzot no priekšvēlēšanu konkurences kādu opozīcijas partiju), citas izaug vietā. Līdz ar to varas partijām īsti nav jēgas vērsties pret kādu no opozicionāriem. Jo īpaši kā šajā gadījumā, kad "galvas nociršana" pat nav iespējama, ņemot vērā izmeklēšanas un tiesas termiņus. Taču skaidrs, ka Kaimiņš un viņa sabiedrotie visiem spēkiem centīsies defektu pārvērst efektā, proti, nemitīgi pievērst uzmanību tam, cik neērti varai viņi ir. Ko tas nozīmē? Vien to, ka par nesen piedzīvoto un pēc visa šī balagāna iespējamo Kaimiņa veidotās KPV LV reitinga kāpumu visvairāk pamats uztraukties tām citām sīkpartijām, kas arī piesaka sevi kā alternatīvu esošajai varai, taču nespēj un visdrīzāk arī nespēs sev piesaistīt ne uz pusi tik lielu publikas uzmanību kā KPV LV pārstāvji. Bet priekšvēlēšanu laikā ir tā – ja par tevi nerunā, tad tevis nav vispār, savukārt, ja daudz runā (un pat ja sliktu), ir lielāka iespēja gūt vismaz tādu vēlētāju atbalstu, kuriem žēl noraudzīties, kā vienu visi aizgūtnēm sit.

Tas viss rezultēties var vien ar to, ka vairāku opozicionāru vietā nākamajā Saeimā var būt vien pāris. Tostarp KPV LV, jo skaidrs, ka finanšu pārkāpumos nu vainotais politiskais spēks, lai cik lielu vēlētāju skaitu spētu sev piesaistīt, nekad nevarēs pretendēt uz vietu pie valdības galda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē