Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Viena – idejiska šķelšanās, otra – mirkļa nemiernieku "pārcenošana"

Šķeltnieki

Maija pēdējā nedēļa bija zīmīga ar šķelšanos pāris valdošo partiju rindās. Vispirms tas skāra valdības koalīcijā esošo KPV LV, kuru iepriekš pametušajiem pievienojās vēl divas deputātes, tad Rīgas domē valdošo Saskaņas/GKR koalīciju, no kuras par nepaklausību tika padzīti uzreiz četri deputāti, starp kuriem arī Rīgas vicemērs. Tiesa, laika ietvars laikam ir vienīgais faktors, kas šos gadījumus vieno.

Saskaņas gadījumā ir nevis idejiska šķelšanās, bet gan dažu no koalīcijas balsošanas mašīnas, ja tā var teikt, pašu izprovocēta pārcenošana. Medijos jau bija parādījušās ziņas par lielajām algām, ko šie četri deputāti saņēma, būdami politiski iekārtoti dažādos labi apmaksātos amatos, nu viņiem dota iespēja izvēlēties – vai nu savu izstumšanu pilnā mērā sajust arī maciņos, vai arī, formāli deklarējot neatkarību, meklēt iespēju nepārraut attiecības pavisam, pat ja tas nozīmētu atsevišķu "konsultantu līgumu" zaudēšanu. To, ka vismaz daži no izstumtajiem ir aptvēruši, ka viņu "dumpis uz kuģa" vienā brīdī bijis pārsteidzīgs, šķiet, ļoti spilgti atklāj no partijas Saskaņa izslēgtā Alekseja Rosļikova pavēstītais: "Esmu joprojām lojāls vēlētājiem un sociāldemokrātiem un ceru, ka izdosies patīt vakardienas filmu nedaudz atpakaļ un atgriezties normālās sliedēs." 

Pilnīgi cita situācija ir KPV LV. To spilgti raksturo deputātes Lindas Liepiņas paustais, izstājoties no šīs partijas un tās Saeimas frakcijas: "Mēs visi kopā sākām tā kā samuraji, bet daži beidz kā žuļiki. Es izvēlos iet samuraja ceļu ar nelokāmu mugurkaulu." Un te jāsaka: lai cik skeptisks es būtu pret tiem, kas nākuši no KPV LV, šāda pozīcija raisa cieņu. Jo politikā tieši stājai ir ārkārtīgi liela nozīme, to nekādā gadījumā nedrīkst atļauties izmainīt sīknaudā vai pret "bruņuvesti" kriminālvajāšanai, kā to atļāvušies šīs partijas vadonīši. Atceraties, ar ko sevi pirms vēlēšanām pieteica šī partija? Ar brīvdomību, tiekšanos pēc galējas atklātības it visā, kas notiek (to apliecināja arī partijas dibinātāja un līdera Kaimiņa vairāk vai mazāk slēpta visu filmēšana, lai pēc tam to publiskotu). Kas no tā palicis tagad? Nekas.

Kopš partija tikusi valdošajā koalīcijā, tā no politiska huligāna pārvērtusies mīlīgā, aiz vecuma bezzobainā klēpja sunītī, kas pašlabuma vārdā (pret viena no līderiem neizdošanu kriminālvajāšanai), kā izskatās, gatava notirgot pat atbalstu valsts prezidenta vēlēšanās.

Tad nu loģiski rodas jautājums: kuri īsti būtu identificējami ar nosaukumu KPV LV – tie, kas ar šīs partijas nosaukumu darbojas valdības koalīcijā, vai tomēr tie, kas vēl saglabājuši vēlmi būt kā samuraji un par to dažādos laikos tikuši izstumti no "ģimenītes"?

Top komentāri

es domāju
e
Ka "samuraji" ir buldozera iedētas olas partijā KPV/LV . Viņš domā, ja jau hūtei ir sava kabatas partija, kāpēc tad šim nevarētu būt tāda.
Irlielāmērāticams
I
ka jēdziens "politiskas partijas"... ka viņš mums kādreiz būs... gan jau. Bet, ne tik drīz... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē