Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šoruden svarīgākā ir drošība

Saeima nesen galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt mūsu valstī uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Ņemot vērā "Krievijas īstenoto pilna mēroga uzbrukumu Ukrainai, Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu uzturēšanās Latvijas teritorijā nav pieļaujama", Tieslietu ministrijas skaidrojumu citē LETA.

Sociālajos tīklos par šo lēmumu gan pavīdēja visdažādākie komentāri, jo, kā zināms, netrūkst reālu cilvēku un interneta troļļu, kuri uz katru soli Krievijas ietekmes mazināšanas virzienā reaģē ar histērisku sašutumu.

Tomēr, raugoties plašāk, uzmanība ir jāvērš arī uz to, ka šoruden drošības temats aktualizējas daudzos un dažādos aspektos.

Tā, piemēram, ir pierasts, ka Rīgas lidosta un citas lidostas tiek pieminētas saistībā ar pasažieru skaitu, aviomaršrutiem un dažādu aviokompāniju darbību. Taču nesen lidostas tika minētas militārā kontekstā. "Konvencionāla kara gadījumā Latvijas lidostas būtu viens no galvenajiem uzbrukuma mērķiem, un pietiktu ar vienu raķeti, lai skrejceļa izmantošana iedzīvotāju evakuācijai vairs nebūtu iespējama," aģentūrai LETA sacīja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs.

Ir arī pierasts, ka aptaujās tiek jautāts, par kādu politisko partiju balsos vai cik naudas tērēs Ziemassvētku dāvanām. Taču nesen TV3 publiskoja datus aptaujai par to, ko Latvijas iedzīvotāji darītu kara gadījumā. "20% aptaujas dalībnieku brauktu uz laukiem. 12% patvērumu meklētu dzīvoklī vai mājā. 9% slēptos mežā. No valsts brauktu prom 2% iedzīvotāju, savukārt 1% patvērumu vispār nemeklētu," vēsta TV3. Šī aptauja arī atklāj, ka 73% respondentu uzskata, ka valsts un pašvaldības iestādēm būtu aktīvāk jārūpējas par ārkārtas situācijās izmantojamu patvertņu pieejamību Latvijā.

Jāatgādina, ka oktobra beigās medijos parādījās ziņa, ka mūsu kaimiņvalsts Lietuvas katoļu baznīca un Iekšlietu ministrija vienojušās, ka vairākos dievnamos tiks iekārtotas patvertnes ārkārtas situācijām.

Protams, mums nav jādzīvo bailēs. Tomēr vienlaikus mūsu politiķiem derētu izvērtēt prioritātes, un vispirms tas attiecas uz Saeimu un valdību. Tā vietā, lai tērētu laiku un enerģiju strīdos par to, kā vienlaikus izdabāt bankām un pieglaimoties kredītņēmējiem, no cik gadiem jāpārdod alkohols un kādas grāmatas bērniem vajadzētu vai nevajadzētu lasīt, politiķiem derētu vairāk rūpēties par drošību, kas ir svarīga visai mūsu valstij un visiem Latvijas Republikas pilsoņiem, nevis tikai kādai šaurai iedzīvotāju grupai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē