Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Saskaņa met vienu pēc otras bumbas nacionāli noskaņotu latviešu pulciņā un pēc tam priecājas, ar kādu degsmi šamējie to bumbu dzenā pa visu laukumu

Spēle ar svešu bumbu

Partijas Saskaņa manevri daudzus mulsina, pat ne pa jokam sanikno. Varbūt tāpēc, ka tā šoreiz vairs nevis caur partneriem, bet pati noskaņota pazvejot vēlētājus, kā saka, ne savā dīķī. Piesaistījusi cilvēkus ar latviešu uzvārdiem vai tādus, kuri savas līdzšinējās profesionālās darbības dēļ šķituši vismaz simpātiski tiem, kuri tradicionāli balso par tā dēvētajām latviešu partijām. Nu sanāk, ka Saskaņa ne tikai vistiešākajā veidā pretendē uz to vēlētāju pārvilināšanu, kas citkārt balsojuši par tostarp ilgstoši valdošajām partijām un laika gaitā vīlušies, bet arī caur šiem "profesionālajiem latviešiem" bruģē ceļu pie valdības galda.

Var saprast cilvēkus, kuri īpaši saasināti reaģē uz iepriekš minēto, gan privāti tiekoties, gan caur internetu ik dienas un ļoti intensīvi paužot savu sašutumu par latviešiem – nodevējiem un cilvēkiem, kas "uz šo āķi uzķersies", taču dīvaini – paši viņi neapjēdz, ka faktiski ir jau uzkabināti uz tā paša āķa un ar savu "cepšanos" par konkrētās partijas pārstāvjiem pēc būtības tikai veicina tās panākumus. Jā, pret savu gribu. Jā, var teikt – "kā noderīgie idioti" (piedodiet, ja kādu tas aizskar personiski, – paši vainīgi).

Proti, tie, kas publiski niknojas, nemitīgi pauž kādam savu viedokli, vienalga, vai par Dombrovski kā pretendentu uz premjera amatu, vai Sproģi kā pieteiktu, bet pašatsauktu pretendentu uz Valsts prezidenta vietu, dara vienlaikus trīs darbus Saskaņas labā.

Pirmkārt, kārtīgi ietaupa Saskaņas reklāmas budžetu, paši bez samaksas pievēršot tautiešu uzmanību attiecīgajām personām, padarot tās par visiem zināmām. Otrkārt, aiz savas pārcentības daļā latviešu vēlētāju raisa pretreakciju – vēlmi nostāties sisto pusē. Un, treškārt, palīdz mobilizēt esošos Saskaņas vēlētājus, kas varbūt par tiem latviešu uzvārdiem nebalsotu, bet, ja jau tos dauza pat pašu tautieši...

Tātad tas, kas notiek – Saskaņa met vienu pēc otras bumbas nacionāli noskaņotu latviešu pulciņā un pēc tam priecājas, ar kādu degsmi šamējie to bumbu dzenā pa visu laukumu. Lēts triks, bet, kā redzam, uz tā uzķeras.

Jautāsiet – vai bija jāklusē, redzot, kas notiek? Šādos gadījumos (jo tas pats, tikai ar mazliet citu "āķa modeli" redzams arī saistībā ar Kaimiņu un tā partiju) tiem, kam kādas partijas un to aktivitātes nepatīk, labāk par to ja ne paklusēt, tad vismaz nepārcensties ar popularizēšanu. Tāpat kā pircējiem nav jādara pārdevēju darbs, arī vēlētājiem nav jāiesaistās kampaņās. Vismaz, kā jau teicu, ne pret pašu gribu. Lai nu tajās kampaņās rosās gan paši politiķi, gan konkrētu partiju atbalstītāji un piesaistītie profesionāļi. 

Top komentāri

TrollisJT
T
Principā pareizi - lai zvejotu, vispirms saduļķo ūdeni... vienalga - kā. Lielie čekas maisu grabinātāji jau cer uz to pašu - vismaz pamodināt gulošos... .
jā gan
j
Sliktāko paraugu spožākā pērle!
Makiavelli
M
Vēlētaj melniek, ja vēlētājiem nav jāiesaistās kampaņās, kāda sakņauga pēc tu neievēro pats savus padomus un nevēro procesus klusējot? Ko? Jo vairāk tāpēc, ka krievu imperiālistiem taču viss ejot kā smērēts? Kārtējo reizi roma melnieks citiem māca vienu, bet pats dara pretējo? Ko, kolaboracionistiņ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē