Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Normatīvā regulējuma līmenī viss izskatās ideāli arī Latvijā

Tēla grāvēji taksometri?

Taksometru nozare diskusiju krustugunīs nokļūst visai regulāri. Pārskatot mediju un sociālo tīklu vēstījumus par taksometru biznesu, rodas iespaids, ka tas ir pārblīvēts ar dažādām problēmām. Tā, piemēram, iepriekš ir norādīts, ka taksometru nozarē jāpilnveido nodokļu iekasēšana. Ir arī spriests par taksometru pakalpojumu kvalitāti, par šī biznesa pārstāvju aso savstarpējo konkurenci un arī par nekorekto attieksmi pret klientiem gan pieprasot neizprotami augstu maksu par braucienu, gan arī uz brauciena galamērķi vedot pa garāko ceļu nevis tāpēc, lai apbrauktu sastrēgumus, bet tāpēc, lai iekasētu no klienta pēc iespējas lielāku naudas summu.

Šovasar taksometru biznesam milzīga vērība pievērsta saistībā ar taksometru pakalpojumiem starptautiskajā lidostā Rīga un norādīts pat uz apdraudējumu valsts tēlam. Satiksmes ministrija (SM) vēstulē, kas adresēta Iekšlietu ministrijai un Ekonomikas ministrijai, atzīst: "No 2017. gada 6. septembra līdz 2018. gada 29. jūnijam lidosta Rīga saņēmusi 27 pretenzijas par taksometru pakalpojumiem." 

Turklāt, visticamāk, ne jau visi sašutušie taksometru klienti vērsušies lidostā ar sūdzību.

Taču jāņem arī vērā tas, ko mikroblogošanas vietnē Twitter visai pamatoti norādīja transporta jomas eksperts Tālis Linkaits, ka lidosta viena nevar atrisināt problēmas taksometru nozarē, jo problēmas "attiecas arī uz dzelzceļu, ostām u. c.". 

Latvijā notiekošo debašu iespaidā nesen pētoši vērtēju taksometru piedāvājumu Tallinas pasažieru ostā. Iespējams, man vienkārši paveicās, un, lai apgalvotu, ka frāze "Igaunijā viss ir labāk nekā Latvijā" ietver arī taksometru biznesu, vajadzētu pamatīgāku pētījumu, bet vismaz šīs vasaras pieredze radīja ļoti pozitīvu iespaidu par taksometriem Tallinas ostā – tarifi bija definēti saprotami un kvalitāte bija Eiropas Savienības dalībvalsts galvaspilsētai atbilstoša. 

Normatīvā regulējuma līmenī viss izskatās ideāli arī Latvijā. SM atgādina par Ministru kabineta noteikumiem Nr. 148, kas paredz: "Maksimālajiem tarifiem jābūt norādītiem taksometra ārpusē; tarifiem, braukšanas laikam un attālumam jābūt norādītiem čekā; braukšanas maksas aprēķinam taksometriem jālieto skaitītājs." Turklāt – "pasažierim ir tiesības nolīgt taksometru stāvvietā, izvēloties jebkuru taksometru neatkarīgi no to rindas kārtības". 

Laikam gan šie noteikumi jāizdrukā, jānēsā līdzi un jānolasa taksometra vadītājam gadījumā, ja kāds noteikumu punkts netiek ievērots. Taču ārvalstu tūristiem, kuri Latvijā ieradušies pirmo reizi dzīvē, aizstāvēt savas tiesības gan var nebūt tik vienkārši.

Top komentāri

ja_svokzala
j
Neidziļinoties un neizprotot situāciju , kas patreiz ir izveidojusies lidostā, nevajadzētu rakstit par šo tēmu tikai ķeksīša(naudas) dēļ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē