Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tukšo solījumu meistari

Vērojot valdības un ierēdniecības aizvien haotisko un brīžiem pat histērisko darbošanos Covid-19 apkarošanas jomā, visizteiktāk acīs krīt tas, ka, neskatoties uz pastāvīgām, daudzās stundās mērāmām krīzes vadības un cita veida svarīgām sanāksmēm, patiesībā ne valdībai, ne ierēdniecībai nav bijis un joprojām nav precīza rīcības plāna nevienā jomā.

Protams, daudzi mēģinās man aizrādīt, ka šobrīd paužu maldīgus apgalvojumus, jo patiesībā taču gan kopā ar epidemiologiem, gan pati savā nodabā valdība un ierēdniecība ir izdiskutējusi un apstiprinājusi virkni plānu cīņai ar epidēmiju. Un tomēr atļaušos vēlreiz uzsvērt – ne valdībai, ne ierēdniecībai nav reālu rīcības plānu. Nenoliedzami ar "rūpju rievām" pierē un ārējo ienaidnieku piesaukšanu ministri mēģina sabiedrībai "ietirgot" kaut kādus formālus lēmumus par Covid-19 apkarošanas stratēģiju, tomēr visi notikumi epidēmijas kontekstā – tostarp gan "lokdauns", gan slimnīcu pārslodze, gan – jāsaka tieši – savdabīgā ņemšanās un populistiskie ministres paziņojumi par skolu darbības tēmu diezgan nepārprotami norāda, ka cilvēki, kuru rokās šobrīd ir krīzes situācijas risināšanas instrumenti, nejēdz tos izmantot.

Skaidri taču saprotams, ka "lokdauns" pašreizējā izpildījumā nav nekas vairāk kā atkal draņķīga teātra izrāde, kuru autori skatītājiem cenšas ietirgot kā ģeniālāko mākslas darbu. Nevar nepamanīt, ka noteikumu izstrādātāji to darījuši steigā, pavirši un bez rūpīgas cēloņseku analīzes, līdz ar to arī rezultāts ir sagaidāms kā vienmēr – negatīvs.

Tas pats attiecas uz slimnīcu pārslodzes un vakcinācijas vājo rezultātu korelāciju un iemesliem – jau vasaras sākumā bija skaidrs, ka vīruss atgriezīsies un saslimušo skaits pieaugs, un visas vasaras garumā bija redzams, ka vakcinācijas projekta "komanda" nespēj sekmēt vakcinācijas apjomus. Taču atbildīgie (mēs labi zinām viņu vārdus) šajā laikā turpināja stāstīt pasakas, bet lietas labā nedarīja neko.

Un finālā par skolām – tā arī nav izdevies saprast ministres loģiku attiecībā uz brīvlaika pagarināšanas jēgu visiem skolēniem, ņemot vērā, ka tāpat līdz novembra vidum mācības (no 4. klases) notiks attālināti. Faktiski pilnīgi bezjēdzīgi atkal pazaudēta nedēļa īsti nesaprotamu iemeslu dēļ. Tieši tāpēc vēl jo vairāk izbrīna ministres populistiskie izteikumi par klātienes mācību atsākšanu no 15. novembra jebkurā gadījumā, proti, pēc ministres paustā jāsaprot, ka neatkarīgi no pandēmijas rādītājiem skolas klātienes darbu atsāks. Savdabīga loģika.

Diemžēl šāda rīcība un populisms arī iznīcina sabiedrības uzticēšanos politiķiem un ierēdniecībai. Traģiski, ka populisti paši to negrib saprast. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē