Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ir tikai marta vidus, bet EP vēlēšanu kampaņās jau pavīd tendence zvejot vēlētāju balsis ar patētiskām frāzēm un karnevāliskiem izklaides elementiem

Visi vēlētāji nav vientiesīgi!

Krievija vairs nav uzskatāma par Eiropas Savienības (ES) stratēģisko partneri, un "ES jābūt gatavai noteikt papildu sankcijas pret Krieviju, ja tā turpinās pārkāpt starptautiskās tiesības", teikts Eiropas Parlamenta (EP) pieņemtajā rezolūcijā, ko sagatavoja EP deputāte no Latvijas Sandra Kalniete. EP apstiprinājis ES Kiberdrošības sertifikācijas shēmu produktiem, procesiem un pakalpojumiem un paudis bažas par Ķīnas informācijas tehnoloģiju klātbūtni ES.

Šīs minētās ir tikai divas no tēmām, par kurām šajā nedēļā spriests EP plenārsesijā Strasbūrā. EP darba kārtībā ir arī tādas tēmas kā, piemēram, naidīgas propagandas apkarošana pirms EP vēlēšanām, ES un ASV tirdzniecības sarunas, ES sankcijas pret cilvēktiesību pārkāpējiem un arī klimata politika.
Toties ko mēs redzam un dzirdam EP vēlēšanu kandidātu retorikā Latvijā? 

Kāda visai rūdīta politiskā spēka pārstāvji EP vēlēšanu kampaņu sākuši ar to, ka sola cīnīties par konkrētas pilsētas iedzīvotāju interesēm. Darbs EP tomēr nav tas pats, kas darbs pašvaldībā, un uzskatīt vienas pilsētas aktualitātes par EP līmeņa tematu ir, diplomātiski formulējot, visai dīvaini. 

Cits politiskais spēks, kas var lepoties ar EP profesionāli strādājušu deputātu, tā vietā, lai akcentētu šī deputāta paveiktos darbus, piedāvā šovu, kura centrā ir EP vēlēšanu kandidāts bez zināmas pieredzes politikā, par šova tēmu izvēloties cilvēku privāto dzīvi. Maz ticams, ka šim pieredzējušajam politiskajam spēkam nav zināms tas, ka EP uzmanības lokā ES dalībvalstu iedzīvotāju privātā dzīve nonāk galvenokārt bērnu tiesību un kopumā cilvēktiesību garantēšanas kontekstā. Vai tiešām šis politiskais spēks uzskata, ka Latvijas vēlētājiem vajag tikai šovu un nav pat vērts stāstīt, ko paveikusi EP Īpašā komiteja finanšu noziegumu, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas un nodokļu apiešanas novēršanas jautājumos, pazīstama kā Tax3 komiteja, un kādi darba rezultāti ir EP Transporta un tūrisma komitejai?

Vēl cits politiskais spēks savu EP vēlēšanu kampaņu sācis ar apgalvojumu, ka Strasbūrā un Briselē cīnīsies par Latvijas interesēm. Mērķis, protams, cēls, tikai jāatgādina, ka EP deputāti strādā politiskās grupās atbilstoši viņu politiskajai, nevis valstiskajai piederībai, turklāt, lai izveidotu politisko grupu, tajā jābūt vismaz 25 deputātiem no vismaz septiņām dalībvalstīm.

Ir tikai marta vidus, bet EP vēlēšanu kampaņās jau pavīd tendence zvejot vēlētāju balsis ar patētiskām frāzēm un karnevāliskiem izklaides elementiem. Ja tā turpināsies, līdz vēlēšanu dienai – 25. maijam – redzēsim vēl daudzas politiskā šova izrādes.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
"... vēlēšanu kampaņās jau pavīd tendence zvejot vēlētāju balsis ar patētiskām frāzēm un karnevāliskiem izklaides elementiem." A jūs esat redzējuši ASV prezidenta priekšvēlēšanu mītiņus?
politologs Tumšpautis
p
Išakovam nekas cits neatliks , kā cīnīties par krievvalodīgo interesēm , Latvijā , vai vņš atradīs grupu no 7 valstīm , tas gan ir jautājums , bet katrā ziņā, kā satelīts kremļa varas partijai , visādā veidā taisīs ursaku (Uhrsache machen) eiroparlamentā kā slepena kremļa iesūtīta torpēda.
Margarēta
M
NA es neizprotu. Viņiem taču pietiek plānprātiņu pašu rindās, sākot ar ieslnieku un beidzot ar veco kiršteinu, ar visādām rībenām pa vidu. Viņiem tiešām liekas, ka viņiem visādu odiozu brīnumu par maz, ka vajadzēja vēl Pūpolu? Ja briti izstāsies, frakcija, kurā darbojas Zīle (un ko vada britu izcelsmes PAKISTĀNIS un MUSULMANIS) izjuks un diez vai būs renimējama. Ar ko kopā var laist Pūpolu? Un vispār personas, kas nāk no vienas partijas ar iesalniekiem, dombravām un vienu otru pat varbūt vēl neonacistiskāk noskaņotu. Taisīs savu frakciju ar kaut kādiem poļu, grieķu utt. neonacistiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē