Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārlietu ministrs: Tikai ievērojot abu pušu intereses, var panākt divu valstu – Izraēlas un Palestīnas, risinājumu

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), 7. jūnijā, Rāmallā tikās ar Palestīnas ārlietu ministru Riādu Almalki (Riyad Al Malki), kuras laikā puses pārrunāja Latvijas un Palestīnas divpusējās attiecības un Tuvo Austrumu miera procesu.

Rinkēvičs pauda vēlmi intensificēt divpusējo politisko dialogu. “Latvija ir ieinteresēta intensificēt divpusējo politisko dialogu ar Palestīnu. Mums būtu jāpaplašina sadarbība tūrisma nozarē un jāsāk darbs pie memoranda izstrādes, kas skar izglītības jomu. Priecē, ka Latvijas parlamentārieši, atsaucoties uz Palestīnas Nacionālās padomes ielūgumu, š.g. septembrī plāno apmeklēt Palestīnu,” pauda ārlietu ministrs.

Pārrunājot aktualitātes Tuvo Austrumu miera procesā, Rinkēvičs pauda nostāju par nepieciešamību atbalstīt Izraēlas un Palestīniešu pašpārvaldes tiešo miera sarunu atsākšanu, lai panāktu divu valstu risinājumu. „Latvija nemainīgi uzskata, ka divu valstu risinājumu var panākt tikai Izraēlas un Palestīniešu tiešās sarunās un ar starptautiskās sabiedrības atbalstu, ievērojot abu pušu intereses un Jeruzalemei kļūstot par abu valstu galvaspilsētu. Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm turpinās aktīvu dialogu ar reģionāliem un starptautiskiem partneriem, īpaši ASV, lai sniegtu atbalstu Tuvo Austrumu miera procesam,” akcentēja ārlietu ministrs.

Ministrs atkārtoti pauda nosodījumu par vardarbību Gazā pēdējā laikā un apliecināja atbalstu š.g. 28.maijā ES Ārlietu padomes aicinājumam visām pusēm ievērot starptautisko humanitāro tiesību normas. Rinkēvičs izteica cerību uz ilglaicīgu de-eskalāciju un kritiskās situācijas normalizēšanos.

Ministrs informēja, ka Latvija neplāno pārcelt Latvijas vēstniecību no Telavivas uz Jeruzalemi, ievērojot arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūciju Nr. 478.

Top komentāri

jautājums
j
Citāts: "Edgars Rinkēvičs (Vienotība), 7. jūnijā, Rāmallā tikās ar Palestīnas ārlietu ministru Riādu Almalki, kuras laikā puses pārrunāja Latvijas un Palestīnas divpusējās attiecības". Kas Rinkēvičam ir darāms Palestīnā? Kāpēc viņš neaizbrauktu uz Barselonu un neparunātu par Latvijas un Katalonijas divpusējām attiecībām? No Katalonijas teritorijas netiek šautas raķetes pa kaimiņiem. Katalonijā nav islāmistu. Katalonija ir attīstīta. Kāpēc Rinkēvičam neaizbraukt uz Barselonu un neparunātu par divu valstu risinājumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē