Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ašeradens: Covid-19 dēļ visvairāk cietušo nozaru noteikšana ir precīzākais veids, kā palīdzēt uzņēmējiem

Jaunā koronavīrusa radītās slimības Covid-19 dēļ visvairāk cietušo nozaru noteikšana ir precīzākais veids, kā palīdzēt uzņēmējiem, aģentūrai LETA norādīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV).

Politiķis akcentēja, ka valdībai patlaban rīkojas apstākļos, kuros jauna informācija ienāk katru dienu un kad ir ļoti grūti paredzēt, kā tiks dzīvots pēc mēneša. Ašeradens skaidroja, ka viena no alternatīvām, kā valsts varētu atbalstīt uzņēmējus un ekonomiku, ir noteikt krīzes visvairāk skartās nozares, kas piedzīvojušas straujāko apgrozījuma kritumu. Cita alternatīva būtu identificēt uzņēmumus, kuri ir visstraujāk zaudējuši apgrozījumu.

"Tā būs diskusija koalīcijā un valdībā. Skatoties Eiropas Komisijas (EK) rekomendācijas, tad vairāk vai mazāk tajās teikts par cietušajām nozarēm, kuras visvairāk cietušas no Covid-19. Pašlaik šis ir precīzākais veids, kā palīdzēt," vērtēja Saeimas deputāts.

Viņš gan piekrita, ka EK ir arī viedoklis, ka uzņēmējus nebūtu jādala pēc Covid-19 skartajām un neskartajām nozarēm, tāpēc par labāko risinājumu politiķi vēl lems.

"Jāsaprot, ka valdības rīcībā ir viens miljards eiro. Jāmēģina saprast, cik ilgam termiņam nauda tiks lietota un kā tā tiks lietota. Jautājums ir, vai mēs līdzekļus sadalām uz vienu vai vairākiem mēnešiem, kā arī kurām institūcijām palīdzēt - vai skatīties nozaru griezumā, vai uz vairāk cietušajiem uzņēmumiem," sacīja Ašeradens.

Politiķis gan pauda, ka viņš vairāk sliektos atbalstīt visvairāk skarto nozaru noteikšanu, jo tas varētu objektīvāk parādīt situāciju.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Aizvadītājā diennaktī veikti 533 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 2 677 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19.

Jau ziņots, ka no pagājušās piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Vienlaikus valdība raugās uz iespējām, kā atbalstīt uzņēmējdarbību, lai mazinātu Covid-19 radītās sekas valsts ekonomikai.

 

Top komentāri

Tālis Abriņš
T
Interesanti būtu uzzināt pēc kādiem kritērijiem tiks noteiktas Covid-19 dēļ visvairāk cietušās nozares. Tas alegoriski atgādina padomju multeni "Dāvana visvājākajam".
kutelīgs jautājums
k
Vai OIK saņēmēji arī tiks ierindoti Covid-19 dēļ visvairāk cietušo nozaru vidū?
Jānis McDonalds
J
Fantāzijas brīvs lidojums par brīvā kritiena tēmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē