Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bergmanis: Kaujas bruņutehnikas munīciju šobrīd ražo ārzemēs, bet nākotnē varētu arī Latvijā

Latvijas bruņojumā esošajām kāpurķēžu kaujas mašīnām CRV(T) nepieciešamo munīciju varētu sākt ražot Latvijā, taču šobrīd tā tiek ražota ārzemēs, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma norādīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), lai atspēkotu medijos izskanējušo ziņu, ka nopirkta kaujas tehnika, kurai netiek ražota munīcija.

Aizsardzības ministris Raimonds Bergmanis pirmdien, atspēkojot medijos izskanējušo pārpratumu, ka Latvijas iegādātajām bruņu mašīnām netiek vairs ražota munīcija, kas radās, iespējams, neprecīzi citējot viņa teikto portāla Delfi.lv intervijā ar Jāni Domburu, norādīja, ka munīciju ražo uzņēmums BAE Systems.

Ar šo uzņēmumu ir līgums, kas noslēgsies 2021. gadā, kad pilnībā būs mehanizēts sauszemes spēku brigādes bataljons. Šobrīd tiek izbūvēta infrastruktūra un apmācīti cilvēki. Ministrs skaidroja, ka tehniku būs nepieciešams arī remontēt Latvijā. 

Viņš uzsvēra, ka Lielbritānijas bruņotajiem spēkiem ir tādas pašas bruņu mašīnas. Tieši šobrīd tādas britu spēku sastāvā atrodas arī Igaunijā. Tā ir lieliska pieredze mācīties, norādījis ministrs. 

Runājot par munīcijas ražošanu šīm bruņumašīnām, ministrs sacīja: "Mēs vēlamies uz to iet." Bergmanis skaidroja, ka šī nozare varētu kopumā palīdzēt Latvijas ekonomikai, taču tas ir sarežģīts un ilgs process, jo ir augstas drošības prasības. "Lēnā garā mēs ejam uz militārās rūpniecības nozares attīstību," sacīja ministrs. 

Laikraksts Latvijas Avīze  pagājušā gada decembrī citēja Latvijas drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāju Elīnu Egli, kura norādīja, ka viņas vadītajā uzņēmumu savienībā ir trīs komersanti, kuri ir spējīgi ražot munīciju - D Dupleks, Daugavpils skrošu rūpnīca un Vladcom.

Portāls Diena.lv jau pagājušā gadā vēstīja, ka RTU zinātnieki kopā ar LMT, IT jaunuzņēmumi un Aizsardzības ministrija strādā arī pie jaunās paaudzes viedās militārās tehnikas. Novembrī tika prezentēti jauno tehnoloģiju prototipi, kas, ja AM un valdība spēs tam rast finansējumu, varētu tikt izmantoti, lai palīdzētu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) aizsargāt valsti, vai arī radīt iespēju Latvijai uz pasaules militārās tehnikas tirgu eksportēt pašmāju risinājumus.

Top komentāri

MG-42
M
ja labi uzvedisies peldetajiem ielies udeni baseina!
Kārklu vācietis
K
Bergmanis lādēs un šaus ar Daugavpils skrotīm?Tikpat labi var ar bruņurupuču spirām ....
Ilze un Jānis NEBALSOTĀJI
I
Vai valdībā nav neviens latvietis, kas ir spējīgs dot zvērestu ziedot tautai savu dzīvību un vadīt Latvijas republiku ar atdevību un piemēru? Vai tauta var atļauties valdību kas sola daudz, bet vada solījumus neturot? Vai karjēristi valdībā vedīs tautu uz iznīci (kā tas notiek šodien), bet paliksi sēdēt valdības krēslos un ar Briseles izpalīgu kāps (kā V. Dombrovskis, u.c.) labi atalgotos amatos? Kāpēc valdība no savējiem nepieprasa karavīra zvērastu: atdot Latvijai savu dzīvību, kad pienāk laiks cīnīties par tās esību? Kāpēc 100 gadu jubilejas gadā neviens no valdības karjēristiem šādu zvērastu no sevis nepieprasa, kaut dibināt Latviju prasija asinis? Kamēr nebūs zvērasts līdzīgs tam, kas dibināja šo republiku, mēs, šīs republikas iedzīvotāji, par pavirši vadītu valsts režimu NEBALSOSIM. Nāc līdz, ejam uz gaismu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē