Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērziņa: Iespējamās rindas pie vēlēšanu iecirkņiem vajadzētu veidot ārā svaigā gaisā

Ja nākamnedēļ pašvaldību vēlēšanu laikā pie balsošanas iecirkņiem veidosies rindas, tad vēlētājiem rindā vajadzētu stāvēt ārpus iecirkņa svaigā gaisā, kur nav tik liels inficēšanās ar Covid-19 risks, šodien preses konferencē norādīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Kā skaidroja CVK vadītāja, ņemot vērā noteikto maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu iecirknī, rindu veidošanās lielāka iespēja ir valstspilsētu populārākajos iecirkņos. Vēlēšanās varēs balsot konkrētās pašvaldības jebkurā iecirknī un aktivitāte iecirkņos tradicionāli ir atkarīga no to popularitātes, un ir liela varbūtība, ka populārākajos iecirkņos dienas vidū 5.jūnijā var veidoties rindas, skaidroja Bērziņa.

Nosakot maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu vēlēšanu iecirknī, tika noteikts mazākais iespējamais ierobežojums jeb četri kvadrātmetri uz cilvēku, skaidroja Bērziņa. Šis nosacījums ļauj nodrošināt divu metru atstarpi starp vēlētājiem.

Kā ziņots, vēlētājiem balošanas iecirkņos būs jāvelk sejas maska, jāietur divu metru distanci, jādezinficē rokas, kā arī ieteicams lietot savu pildspalvu. Ja vēlētājam tās nebūs līdzi, vienreizlietojamo sejas masku un pildspalvu varēs saņemt iecirknī. Šie drošības pasākumi būs jāievēro, lai mazinātu vīrusa infekcijas Covid-19 izplatības riskus.

Ja vēlētājam nebūs iespēja nobalsot vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, tad pašvaldību vēlēšanās noteiktās stundās to varēs izdarīt iepriekšējās balsošanas dienās - 31.maijā, 3.jūnijā un 4.jūnijā.

Šo iespēju īpaši aicināti izmantot vēlētāji, kuri ir Covid-19 riska grupā, jo iepriekšējās balsošanas dienās iecirkņos parasti ir mazāks balsotāju skaits.

Iepriekšējās balsošanas pirmā diena būs pirmdiena, 31.maijs, kad vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.16 līdz līdz plkst.20. Tā būs arī pirmā diena, kad reālā laikā visos vēlēšanu iecirkņos tiks izmēģināts jaunais vēlētāju reģistra risinājums - elektroniskais tiešsaistes vēlētāju reģistrs, kas dos iespēju vēlētājiem balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu uzrādot pasi vai personas apliecību.

Divas dienas pēc 31.maija vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs. Vēlēšanu iecirkņi šajās dienās strādās dežūrrežīmā un tajos varēs iesniegt pieteikumus balsošanai vēlētāju atrašanās vietā.

Iepriekšējā balsošana atsāksies ceturtdien, 3.jūnijā, kad iecirkņu darba laiks būs no plkst.9 līdz 16. Piektdien, 4.jūnijā, iepriekšējā balsošana norisināsies no plkst.13 līdz 20. Vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, būs no plkst.7 līdz 20.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē