Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Burovs: Steidzami jāapstiprina Rīgas budžets, lai ieguldījumi izglītības iestāžu remontdarbos mīkstinātu ekonomikas krīzi

"Rīgas administrātoram steidzami ir jāapstiprina pilsētas budžets, jo pretējā gadījumā pašreizējā ārkārtas stāvokļa ietekme uz ekonomiku būs vēl stiprāka," pārliecināts bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

"Apstiprinot Rīgas budžetu, tiks nodrošināts, ka būvniecības sezonā pašvaldība varēs veikt izglītības iestāžu remontdarbus, savlaicīgi veicot iepirkumus atsevišķu kabinetu, stāvu, ēku daļu remontdarbiem. Uz šiem darbiem varēs pretendēt vidējie un mazie būvniecības uzņēmumi, tādējādi būs nodrošināts darbs diezgan lielam cilvēku skaitam, kas būs ļoti svarīgi, jo izskatās, ka ārkārtas situācija Latvijā un pasaulē atstās lielu ietekmi uz ekonomiku," saka Burovs.

"Ieguldījumi infrastruktūrā ir viens no labākajiem veidiem, kā sildīt ekonomiku pēckrīzes periodā, tas ir zināms sen un darīts daudzās valstīs. Arī Rīgā tas ir iespējams, ja būs apstiprināts budžets un departamenti varēs pilnvērtīgi plānot un pasūtīt remontdarbus un būvdarbus," norāda eksmērs.

"Es aicinu administratoru nevilcināties un lemt par pilsētas budžetu. Īpaši ņemot vērā to, ka Rīgas domes vēlēšanas notiks tikai vasarā, un līdz ar to jaunais deputātu sasaukums sāks skatīties budžeta dokumentu tikai būvniecības sezonas vidū, kad daudz kas būs jau nokavēts. Skolās un bērnudārzos darbiem jābūt pabeigtiem līdz nākamā mācību gada sākuma septembrī. Laika tiešām nav daudz, un administrātoram ir jāspēj pieņemt atbildīgus lēmumus," uzsver Burovs.

Top komentāri

xio
x
40 000 eiro paredzēti instalācijai Ļeņina bikses pie Valdības mājas, Latvijas Radio pastāstīja Baiba Šmite. Ar Ļeņina biksēm Šmite un Burovs, laikam, signalizē, ka ar debīlismu un korupciju Domē viss pa vecam, tad jau tas Covid-19 nemaz nav tik traks, kā dažiem te liekas. Nodokļu nauda nav jātērē medicīnai, jo ir taču šāds brīnišķīgs stabilitātes simbols. Vairāk - LR sižetā "Vides objektu «Goda vārti» pagarinās līdz oktobrim, tas izmaksās vēl līdz 40 tūkstošiem eiro"
ērce
ē
Kad, uz valsts valodas pamata, apvienos idiotisko paralēlo skolu sistēmu — tad lielas naudas summas tiks ietaupītas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē