Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

CVK priekšsēdētāja: Vēlēšanu infrastruktūra tiek atbilstoši aizsargāta

Visa Saeimas vēlēšanās izmantotā infrastruktūra, arī tiešsaistes reģistri, ir tā dēvētā kritiskā infrastruktūra un atbilstošā līmenī arī tiek aizsargāta, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Infrastruktūras aizsardzību CVK palīdz nodrošināt visi atbildīgie valsts dienesti. Bērziņa pauda pārliecību, ka, pat ja nāksies piedzīvot kādu kiberuzbrukumu, dienesti spēs to atvairīt un novērst.

Bērziņa atkārtoti uzsvēra, ka iepriekšējās balsošanas dienās novērotā paaugstinātā vēlētāju aktivitāte nevar kalpot par kopējas tendences rādītāju. Viņa atgādināja, ka arī pēdējās pašvaldību vēlēšanās iepriekšējā balsošanā aktivitāte bija krietni lielāka nekā parasti, taču kopumā uz vēlēšanās atnāca vēsturiski zemākais vēlētāju skaits.

Bērziņa norādīja, ka iepriekšējā balsošanā piedalās vismotivētākie vēlētāji, kuri pat gatavi stāvēt rindā. Iepriekšējā balsošanā rindas iecirkņos veidojas, jo novēlēšanas process ir ilgāks - jāizmanto dubultā aploksne, tā jāmarķē. Vēlēšanu dienā balsošana noritēs krietni raitāk. 

Jau ziņots, ka divās dienās, kad atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespēja nodot glabāšanā balsi 14.Saeimas vēlēšanās, vēlētāju aktivitāte bijusi lielāka nekā pirms četriem gadiem un šonedēļ šo iespēju kopumā jau izmantojis 27 181 cilvēks jeb 1,76% no vēlētāju kopskaita, liecina CVK apkopotā informācija.

Piektdien iepriekšējā balsošana būs pieejama no plkst.10 līdz 16, savukārt sestdien Saeimas vēlēšanas notiks no plkst.7 līdz 20.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē