Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dombrava: Atsevišķos reģionos skolēniem jāpiedāvā apgūt igauņu un lietuviešu valodu

Lai veicinātu jauniešu iespējas darba tirgū, atsevišķos reģionos skolēniem būtu jāpiedāvā iespēja apgūt igauņu un lietuviešu valodu, šodien konferencē par jaunu vidējās izglītības modeli piedāvāja Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Dombrava atzinīgi novērtēja jauno mācību saturu, ko skolās pakāpeniski plānots ieviest no nākamā mācību gada. Taču, viņaprāt, vērtības un tikumi, kas ietverti jaunā mācību satura projektā varētu būt pārskatīti.

Viņš pauda, ka vērtību klāstā nepieciešams īpaši izcelt patriotismu un tēvzemes mīlestību, kas būtu par pamatu tam, lai jaunieši, pabeidzot mācības, paliktu Latvijā.

Pēc šīm vērtībām varētu sekot uzņēmība un pašiniciatīva - vērtības, kas palīdzētu jauniešiem īstenot savus mērķus un iekļauties darba tirgū.

Vienlaikus politiķis pauda neizpratni, kāpēc, piemēram, valsts ziemeļu novados nav ieviesta igauņu valodas apmācība, savukārt dienvidu pašvaldībās - lietuviešu valodas apmācības. Viņaprāt, ar divām svešvalodām - angļu un vācu - jauniešiem nepietiek, lai veiksmīgi iesaistītos darba tirgū, savukārt igauņu un lietuviešu valodas prasmes šādas iespējas palielinātu.

 

Top komentāri

a13
a
Kas, nacionāļi jau galīgi galvu saspieduši??? Tiešām žirgagalvas. Vācu un krievu valodas komplektā biznesā vajag. Angliski runā visi, to prast šobrīd aktuāli ir tikai izklaides braucienos.
Okupacionnijs
O
Visem pēc Krievijas nostaļģējošajiem ieteikums repatriēties un vienoties ar Krieviju Krievijā.
Jautājums
J
Vai tas ir tas pats "naciķis", kas vēl nesen Ušakovu slavināja ? Skaidrs korišs Nils šim smadzenes sačakarēja. Bet "naciķi" jau ir pārdodama manta. Re kā, Broka apklusa un vairs nekladzina, kā Ušakovs a rmisteru 20 %, šai piespēlēja siltu un labi atmaksātu vietiņu. Aizveries, Dombrava !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē