Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Epidemiologs aicina izvairīties no kontakta ar cilvēkiem ārpus ikdienas "sociālā burbuļa"

Iedzīvotājiem vajadzētu izvairīties no kontakta ar cilvēkiem, kuri nav viņu ikdienas "sociālā burbuļa" sastāvdaļa, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš aicināja maksimāli ievērot šos "sociālos burbuļus", kā arī ievērot elementārus drošības pasākumus - distancēšanos, roku higiēnu, slimiem neiet uz darbu un nevest slimus bērnus uz izglītības iestādēm.

Perevoščikovs atzina, ka cilvēki ir noguruši no Covid-19, un ir parādījušies ļoti daudz dezinformācijas avoti, kas aicina neievērot piesardzības pasākumus, cilvēki varbūt arī netic šīs slimības bīstamībai.

"Gados jauniem cilvēkiem varbūt šī slimība nav tik bīstama, tomēr jo vairāk mēs slimosim, jo vairāk slimos sabiedrība, jo vairāk būs skartas riska grupas, kas radīs slodzi veselības aprūpes sistēmai un diemžēl arī cilvēku ciešanas, intensīvo terapiju un visu, kas seko plašai slimības izplatībai," uzsvēra epidemiologs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē